Position: hotel888 > 4 >

virkningerne af radon eksponering

   Radon er den 86. element i det periodiske system , og en gas, der produceres af det radioaktive henfald af uran . I USA er udsat for naturligt produceret indendørs radon sandsynligvis den næststørste årsag til lungekræft , efter rygning . Den potentielle fare forbundet med radon afhænger af luftbårne koncentration , men langvarig eksponering er en kendt kræftrisiko . Mens 6 til 7 procent af de amerikanske boliger er anslået til at have usunde radon koncentrationer , afbødning til et sikkert niveau , er ret enkel .

Radon 's Origins


I naturen , radon fremgår af " henfaldskæde " af naturligt forekommende uran -238 i jorden . Normalt uran forekommer i små koncentrationer af kun få dele-per- million ( ppm ) . Som uran naturligt gennemgår radioaktivt henfald , det i sidste ende danner en isotop af elementet radium . Efterhånden som radium fortsætter langs i henfaldskæde , det danner radongas . Fordi uran -238 har en meget lang halveringstid (4,5 milliarder år) , vil radon eksponering være en varig sundhedsmæssig bekymring .

Hvordan Radon Opfylder Humans


Når henfaldskæde når radon , dets gasformig tilstand lader den undslippe fra jord eller sten og bevæger sig opad . Hvis der er en bygning i vejen , kan det radon -atomer indtaste det gennem naturlig revner og mangler i fundamentet . Underjordiske miner kan også være betydelige kilder til radon eksponering for arbejdstagerne.

Hvordan Radon volder skade


Når radon er udsat for naturlig radioaktivt henfald , udsender alfapartikler . Mens disse partikler er forholdsvis harmløse uden for kroppen , kan de anrette betydelige skader på cellulære DNA , når der udsendes inden i kroppen , som når luft med radon er blevet inhaleret i lungerne . Alfapartikler kan indlede en kædereaktion , der bryder ud molekylære forbindelser holde DNA kæde sammen , hvilket fejl i en celles genetiske kode .

Nogle gange skader på DNA- streng kan repareres af kroppen . Men nogle gange kan det ikke . Mens celler med beskadiget DNA dør ofte , undertiden skadede koden kan forårsage en celle kan påbegynde reproducere ud af kontrol . Som mængden af inhaleret radon stiger, så gør antallet af alfapartikler udsendes inden i lungerne , antallet af celler beskadiget af alfapartikler og den risiko, at en af disse celler med tiden vil kunne blive til kræft .

Måling Radon Koncentrationer

To skalaer kan bruges til at måle radon 's strålingsfaren . Den første foranstaltning er i picocuries (PCI ) , som måler stråling intensitet . EPA mandater en radon "action plan " for 4 PCI per liter luft-den koncentration, hvor radon afbødning er nødvendig . Den anden måling , becquerel ( Bq ) , måler antallet af radioaktive henfald , der finder sted hver anden i et givet rum . EPA har mandat en handling niveau på 150 Bq pr kubikmeter . Enten måling er tilstrækkeligt til at fastslå en usund radonkoncentration .

mindske risikoen

En vurdering af radon risiko starter med en radon test . En radon test kit kan købes online og i mange butikker , og sendes til et laboratorium for at opnå resultater . De fulde omkostninger ved kit og lab gebyr vil normalt løbe omkring $ 20 til $ 50.

Radon afbødningsstrategier omfatter forbedring ventilation , tætning synlige revner i fundamentet og normalt installere en sump fan at henlede radon-koncentreret luft under fundamentet til det fri , inden den kan træde i huset .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------