Position: hotel888 > 4 >

bugspytkirtlen adenocarcinom

   Pankreatisk adenocarcinom er en type kræft , der udvikler sig i bugspytkirtlen , det organ, der producerer kemikalier , der anvendes i fordøjelsen og blodsukkerkontrol . Omkring 90 procent af alle tilfælde af kræft i bugspytkirtlen er bugspytkirtlen adenocarcinom , rapporterer Merck Medical Manual

Udbredelse


Mere end 42. 000 amerikanere får en diagnose af pancreas adenocarcinom hvert år og over 35. 000 amerikanere dør af sygdommen hvert år , i henhold til American Cancer Society .

Risikofaktorer


En af de største risikofaktorer for pankreatiske adenokarcinom er rygning , og ca 30 procent af alle tilfælde af sygdommen , skal spores til brugen af cigaretter , rapporter University of Southern California . Andre risikofaktorer omfatter at have diabetes , højt fedtindhold kost bestående hovedsageligt af kød , kronisk betændelse i bugspytkirtlen og en familie historie af sygdommen .

Symptomer


Gulsot eller gulfarvning af Deres hud eller øjne er normalt en af de tidligste symptomer på sygdommen , forklarer Merck Medical Manual . Opkastning, mavesmerter og vægttab er yderligere symptomer .

Behandling

Den mest almindelige behandlinger for kræft i bugspytkirtlen omfatter kirurgisk fjernelse af svulsten og brug af stråling eller kemoterapi for at ødelægge kræftceller . Læger kan bruge en behandling eller en kombination af behandlinger til at bekæmpe sygdommen.

Prognose

I de fleste tilfælde behøver lægerne ikke opdager bugspytkirtlen adenocarcinom , indtil sygdommen har udviklet sig til et fremskredent stadium , hvilket gør prognosen meget dårlig . Kun 2 procent af patienter med denne form for kræft overlever i fem år efter diagnosen , rapporterer Merck Medical Manual .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------