Position: hotel888 > 4 >

prednison & lungekræft

   Prednison er en type kortikosteroid , der har vist sig at være nyttigt i behandling af visse typer af betændelse , som den er forbundet med lungekræft

Prednison


Prednison er et steroid , der indtages oralt , doseringen er ordineret på baggrund af hver patients behov . Kortikosteroider er en klasse af adrenal steroider , som hjælper regulere inflammation , samt visse funktioner i immunsystemet .

Lung Cancer


Lungekræft har en række miljømæssige, arvelige og livsstil årsager ; dens behandling er i høj grad afhængig af den type kræft , og hvor langt det er nået . Prednison normalt bruges i forbindelse med strålebehandling .

strålebehandling


Strålebehandling er en form for kræftbehandling , hvor høj-energi x-stråler er rettet mod kræftceller og tumorer i et forsøg på at dræbe celler . Behandling af denne type ofte forårsager betændelse i de omkringliggende celler .

Funktion

Brug af prednison til at modvirke den betændelse forårsaget af strålebehandling kan hjælpe med at reducere hoste , åndenød og feber , der undertiden forårsaget af strålebehandling .

Overvejelser

Prednison er en kraftfuld stof og bør kun anvendes under ledelse af en læge . Medicin beløb bør aldrig ændres uden at konsultere en læge først .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------