Position: sygdoms > 4 >

er der en blodprøve for livmoderhalskræft ?

   Der er ingen blodprøve til påvisning af livmoderhalskræft . Den Pap test , som blev udviklet mere end 50 år siden , er stadig den metode , der anvendes til at påvise livmoderhalskræft og andre celleforandringer abnormaliteter

Pap Test


Når en kvinde gennemgår en Pap test , også kaldet en celleprøve , hendes læge blidt fjerner en lille mængde af væv fra livmoderhalsen. Lægen sender denne celle prøven til et laboratorium til undersøgelse under mikroskop .

HPV


Ifølge American Cancer Society , er 70 procent af livmoderhalskræft forårsaget af to stammer af det humane papilloma virus ( HPV ) . Disse stammer er kendt som HPV 16 og HPV 18 .

HPV Detection


The Cleveland Clinic rapporter er der ingen blodprøve til påvisning af HPV . Den virus er påvist ved undersøgelse af celler fra Pap prøven .

HPV DNA-test

HPV DNA-test undersøger DNA af cervikal celler specielt til tilstedeværelsen af de typer af HPV i forbindelse med livmoderhalskræft . Testen er så følsom, at det kan få øje på den virus , før den har haft en chance for at forårsage celle abnormiteter .

Forsigtig

The Mayo Clinic advarer om, at HPV- DNA- test ikke bør bruges på kvinder yngre end 30 år, som har normal Pap-tests . Disse kvinder normalt ikke har de typer af HPV , som forårsager livmoderhalskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------