Position: sygdoms > 4 >

hvordan man bedst forhindrer brystkræft

   Brystkræft hjemsøger næsten 180. 000 kvinder om året i USA og er årsag til døden for næsten 44. 000 årligt . Hvad mange kvinder ikke ved, er , at sygdommen ikke behøver at være en dødsdom . Ved at gøre månedlige selvundersøgelse undersøgelser , årlig mammografi efter det fyldte 50 , og kliniske undersøgelser , kan brystkræft opdages i tide at sikre en 92 procent kur sats . Det centrale er tidlig påvisning og behandling
1 .
For bedre at vide, hvad forebyggende foranstaltninger der skal træffes , er du nødt til at forstå din risiko faktorer . Risikofaktorer , som du ikke kan kontrollere omfatter køn , alder , tidligere kræft , familie historie , tidlig debut af menstruation ( før alder 12) , sen overgangsalder ( efter alder 50) , og sene fødedygtige ( første barn efter alder 30) . Kun 20-30 procent af kvinder, der har brystkræft har en eller flere af disse risikofaktorer . Forskere er løbende søger nye behandlinger og søge efter en kur .
2 .
Nogle faktorer , som du kan styre inkludere at få nok motion , opretholde en sund vægt , spise en velafbalanceret kost , der skaber støttesystemer , fjerne udsættelse for farlige giftstoffer i miljøet , og være opmærksom på din følelsesmæssige velvære . Selv om disse faktorer hjælpe dig med at opretholde en god generelle sundhed , er der ingen garanti for, at de vil reducere din risiko for brystkræft .

3 .
Som du kan se , er det meget vigtigt , at du vurderer din risikofaktorer , livsstil og andre aspekter af dit helbred at foretage de ændringer , der er inden for din kontrol . Ved at tage disse skridt , i samarbejde med tidlig påvisning metoder , er du med til at forhindre brystkræft i dig selv .
4 .
Ud over brystkræft , bør kvinder vide om andre kræftformer , at påvirker den kvindelige reproduktive system , herunder kræft i æggestokkene , livmoderen , livmoderhalsen , skeden , og vulva . Disse tegner sig for omkring 13 % af alle kvinder kræft diagnosticeret i USA . Den mest almindelige af disse er livmoderkræft , med 32. 000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år . Mange af disse kræftformer har høj helbrede satser nu , takket være tidlig påvisning og nye behandlingsmetoder.
5 .

Uanset om det er brystkræft eller andre kvindelige kræft , det er så vigtigt for kvinder til at uddanne sig og lære mere om disse sygdomme .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------