Position: sygdoms > 4 >

talkum & livmoderhalskræft

   Talkum er et populært efter-badet ritual for mange mennesker . Men der er visse tegn , der tyder på , at det kan være relateret til livmoderhalskræft , hvis de anvendes på kønsdele . Mange mennesker har blot skiftet til en mere sikker majsstivelse erstatning

Hvorfor Er talkum skadeligt?


I sin naturlige form , kan talkum indeholde asbest . Så i 1973 lovgivning blev vedtaget , at der kræves alle hjem bruge talkum pulver , der skal asbest -fri . Desværre kan kvinder, som brugte talkum inden dette tidspunkt har allerede været udsat for. Talkum kan forårsage irritation , som igen kan stimulere væksten af kræftceller i dækker området af de kvindelige æggestokke-selv om ikke- asbest talkum er , hvad kvinden bruges. Talkum partikler ind gennem skeden , livmoderen og æggelederne og give videre til æggestokkene . Dette er, hvordan de kan også komme i kontakt med livmoderhalsen .

Er der beviser på, at talkum forårsager livmoderhalskræft ?


Forbindelsen er mere et eksempel på " skyld ved association ". Flere undersøgelser har undersøgt denne forbindelse, og resultaterne har været overbevisende . En undersøgelse viste, at kvinder, der havde kræft i æggestokkene gjorde i virkeligheden , talkum gælde for deres ydre kønsdele . Men da mange af disse kvinder kan have brugt talkum med asbestforurening ikke i de nuværende produkter er den faktiske risiko vanskelig at vurdere. Da der var en vis forbindelse til kræft i æggestokkene , og da forureningen ruten er den samme, nogle læger forsøgte at komme i forbindelse talkum med livmoderhalskræft , men det var ikke så indlysende eller som bestemt en forbindelse som med kræft i æggestokkene .

Så bør du fortsætte at bruge talkum ?


Det er op til dig , da statistisk , kun en meget lille procentdel af kvinder, der har brugt talkum nogensinde vil rent faktisk udvikler æggestokkene eller livmoderhalskræft . Men hvis kræft kører i din familie-og det gælder især for kræft i æggestokkene-du måske overveje at erstatte majsstivelse-baseret pulver , da der ikke er nogen beviser, der forbinder majsstivelse pulvere med kræft i æggestokkene eller nogen anden form for kræft

Er Talkum fremkalde kræft i dyr?

Nogle arter af mus har udviklet kræft fra indånding af asbest-fri talkum . Men det påvirkede ikke andre arter af mus . Desuden er mus , der anvendes i kræft eksperimenter af enhver art avlet til at udvikle kræft i et hurtigere tempo end mus , der findes i deres normale miljø . Og der kan have været andre faktorer , der bidrog til udviklingen af kræft i de mus, der blev ofre for sygdommen .

Har Talkum været forbundet med andre menneskelige Kræft ?

Et studie antydede, at talkum brug er forbundet med borderline og uterin-lignende kræftformer . Og nogle undersøgelser af talkum minearbejdere og møllere har foreslået en øget risiko for lungekræft og andre luftvejssygdomme , men de havde været udsat for en industriel grad af talkum , som ville have været langt stærkere end der typisk anvendes i den gennemsnitlige hjemmet .

Konklusion

talkum har været involveret i dannelsen af kræft i æggestokkene , men en stærk uundgåelig sammenhæng er ikke fastlagt . Forbindelsen mellem talkum og livmoderhalskræft er endnu mindre etablerede med den eneste kendte bestemte årsag til livmoderhalskræft er human papillomavirus . Hvis du bruger talkum kun lejlighedsvis , har du sandsynligvis ikke har noget at bekymre sig om . Men hvis du bruger det konsekvent og har i årevis-eller du har en familie historie af æggestokkene eller livmoderhalskræft-du måske ønsker at skifte til en majsstivelse-baseret pulver , da de ikke har nogen forbindelse til nogen form for kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------