Position: hotel888 > 4 >

hvordan man kan reducere risiko for lungekræft

  Lungekræft er en meget dødelig sygdom , så noget der kan gøres for at mindske risikoen for lungekræft forbedrer en persons sandsynlighed for at leve et langt liv . Lære om risikofaktorer og de faktiske omstændigheder omkring lungekræft er vigtigt at hjælpe mennesker undgå lungekræft fra plager dem og deres familier . Hvis du eller en elsket en er ryger , så er der meget arbejde at gøre for at ændre holdninger og adfærd . Rygning er den eneste større årsag til lungekræft hos både mænd og kvinder
1 .
Lær Årsager og risikofaktorer for Lung Cancer
Den hyppigste årsag til lungekræft er rygning . Mellem 80 % og 90 % af alle tilfælde af lungekræft tilskrives rygning . Andre risikofaktorer for lungekræft omfatter : ?
Passiv rygning
Radon gas, der findes i hjemmet
Udsættelse for asbest , ioniserende stråling og andre kræftfremkaldende stoffer
? Medicinsk eksponering for brystet stråling
? Kronisk lungesygdom som emfysem eller kronisk bronkitis
2 .
Accepter Sad Statistik dem, der får lungekræft
Lungekræft patienter i USA har en fem-års overlevelse på kun 16 % , langt lavere end mange andre almindelige kræftformer sådan som prostata ( 99 % ) , melanom ( 92 % ) , bryst ( 89 % ) , blære ( 81 % ) , endetarmen ( 67 % ) , og tyktarmskræft ( 65 % ) . Kun kræft i bugspytkirtlen er værre end lungekræft med blot 5 % på fem år overlevelsesraten .
Blandt dem, der får lungekræft fem ud af seks dør inden for fem år. Dette er grunden til forebyggelse er så kritisk .

3 .
Start en Rygestop for enhver Rygere i familien
Rygning ikke blot giver lungekræft , det skaber mange andre kræftformer også . Det medfører også omkring 90 % af tilfældene af kronisk obstruktiv lungesygdom . Rygere er enten i fornægtelse om de sundhedsmæssige følger af rygning , eller de bare holde sætte af, når de vil holde op . I begge tilfælde de har brug for en leder eller en coach til at hjælpe dem med at leve op til deres destruktive adfærd og fokus på nødvendigheden af at holde op .
Der er mange hjælpemidler til rygere, der ønsker at holde op . Se ressourcerne nedenfor for en liste over rygestop -programmer og andre ressourcer .
4 .
gennemføre strategier for formindskelse af risiko for lungekræft
Der er flere ting, mennesker kan gøre for at reducere deres risiko for at få lungekræft . Nogle af de vigtigste er : ? ?
Stop rygning (ikke noget spørgsmål mere end dette )
Undgå passiv rygning-rygere i hjemmet eller på arbejdspladsen bør være forpligtet til at ryge udenfor
Få din hjem testet for radon , hvis det er en risiko i dit område
? Kast dig ud i moderat intensitet motion i mindst 30 minutter om dagen fem eller flere dage hver uge
? Spis mindst fem portioner frugt og grøntsager pr ? dag
Drikker alkohol i moderate mængder : ikke mere end en drink om dagen for kvinder og mænd 65 og ældre , og to genstande om dagen for mænd under 65 år.
Alle bør tage disse strategier alvorligt . de kan hjælpe folk undgå flere sundhedsproblemer end blot lungekræft

gode råd og advarsler • Dem, der ryger virkelig har brug for at stoppe for at mindske deres risiko for lungekræft , samt deres risiko for andre kræftformer og sygdomme .
 • altid tjekke med din læge, før du begynder en øvelse program .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------