Position: sygdoms > 4 >

beskrivelsen & navnene på de stadier af kræft

   Kræft iscenesættelse findes systemer til at hjælpe lægehold kommunikere . Med henblik herpå , giver de et fælles sprog for beskrivelsen af tumorer , lette en standard behandling protokol og give mulighed for en mere standardiseret forskning . Stadier af kræft er generelt vurderet på en skala fra 1-4 , med det ene er de mindst alvorlige . Hver type kræft vil afsløre forskellige symptomer på hvert trin . Den standardiserede bedømmelser se på, hvor meget kræften har spredt sig.

Etape 1


I fase 1 , er svulsten relativt lille og er helt indeholdt i det organ , hvor den startede . For eksempel er en etape 1 mundtlig tumor mindre end 2 cm i størrelse og har spredt sig hverken til nærliggende lymfeknuder eller til halsen .

Etape 2


I fase 2 , svulsten er større , men har ikke påbegyndt nogen betydelig spredning . Etape 2 mundtlige kræft er mellem 2 og 4 cm i størrelse og har ikke spredt sig til nogen lymfeknuder . For nogle typer af kræft , breder sig til nærliggende lymfeknuder stadig er inden for rammerne af etape 2 udvikling .

Stage 3


I fase 3 , er svulsten fortsat større og kan have spredt sig til omkringliggende væv . Det vil også have spredt sig til nærliggende lymfeknuder . Stage 3 oral cancer er en tumor , der er over 4 cm eller har spredt sig til kun en lymfeknude på samme side af halsen , da tumor , med højst 3 cm af kræft inden for denne lymfeknude .

Etape 4

Også kaldet metastase , trin 4 er den mest alvorlige fase . På trin 4 , har kræft flyttet til og fuldt ud inddraget et organ end den, hvor den startede . Kræft i mundhulen er nået til fase 4 , når den når lymfeknuder på den modsatte side af halsen , har spredt sig til vævet i mundhulen eller har spredt sig til andre dele af kroppen .

underafsnit

Nogle former for kræft har de grundlæggende etaper opdelt efter brev . For eksempel er brystkræft stadium IIA en tumor mindre end 2 cm, som har spredt sig til lymfeknuderne , mens anden fase IIB er en tumor mellem 2 og 5 cm , som har spredt sig til lymfeknuderne .

TNM Iscenesættelse

En mindre udbredte iscenesættelse system er TNM -systemet , står for Tumor , Node og metastaser. Hver indikator får en rating , der kombinerer at vise alvoren af kræft . Tumor modtager en rating baseret på størrelse fra en til fire . Noder sats fra nul til tre , hyppigheden af inficerede lymfeknuder . Metastase modtager en binær rating på nul eller én , baseret på, om kræften har spredt sig til andre organer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------