Position: sygdoms > 4 >

død på grund af radon

   Ifølge det amerikanske Environmental Protection Agency , præsenterer radon en høj risiko for at udvikle lungekræft . Omkring 21. 000 dødsfald som følge af lungekræft i forbindelse med indånding af radon ske hvert år . University of Nevada klassificerer radon som en gruppe A kræftfremkaldende , hvilket betyder en høj risiko med nogen langvarig kontakt

Radon


Radon gas er til stede i hele atmosfæren . På et lavt niveau , er radon ikke er farlig for mennesker .

Radon er produceret når uran til stede i jord bryder sammen, og er udgivet som en gas , der stiger op fra jorden . Radon findes også i vand, der normalt er blevet pumpet fra undergrunden , hvor det kommer i kontakt med uran-rige jord .

Radon er også til stede i huset materialer såsom granit , skifer og fosfater .

Forurening


The National Cancer Institute forklarer, at radon kan blive fanget i bygninger såsom huse og skoler , og er især fremherskende fra kælder til tredje sal . Radon kan komme ind gennem revner og huller i fundamentet . Når radon ind i en hus , kan det blive stukket i tæt lukket eller velisolerede lokaler , der fører til beboerne leve i rum med høj radon .

Målinger


Den amerikanske Surgeon General og EPA anbefaler at teste hjem og lave bygninger såsom skoler for radon at afgøre, om behandlinger er nødvendige for at bevare sundhed beboerne . EPA siger radon er målt i Pico curie pr liter (PCI /l ) med en måling af 4 eller ovenstående er en faretruende høj læsning .

Kræft

Ifølge EPA , er lungekræft forårsaget af høje niveauer af radon , da gassen danner partikler , at beboerne i de berørte bygninger indånder . Disse radon partikler indåndes i lungerne , hvor de lægger til foring og afgiver små byger af energi , hvilket skader lungerne foring og fører til lungekræft over et helt livsforløb .

Indtagelse radon partikler i vand er en almindelig årsag til mavekræft .

Research

The National Cancer Institute , siger sammenhængen mellem radon og lungekræft blev opdaget , da forskere begyndte at forske i årsagerne til død i underjordiske uran minearbejdere og mærkede den høje andel , der var døde af lungekræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------