Position: sygdoms > 4 >

hvad er b2m i myelomatose ?

   Myelomatose er en kræft i plasmaceller , hvide blodlegemer i knoglemarven . Unormale plasmaceller formere sig i myelomatose , som igen øger antallet af plasmaceller . Da disse celler lave proteiner , typisk proteiner i blodet gå op i myelomatose samt

Identifikation


Beta 2 mikroglobulin eller B2m , er et protein, der produceres af myelomatose celler. Dens tilstedeværelse er nyttig i både diagnose og iscenesættelse af myelomatose .

Staging System


Den Internationale Myelom arbejdsgruppe , IMWG , sætter standarden for mellemstationer sygdommen baseret på indholdet af B2m og albumin i blodet . Trin 1 er B2m under 3,5 , med en median overlevelse på 62 måneder etape 2 er B2m mellem 3,5 og 5,5 med en median overlevelse på 44 måneder; etape 3 er B2m over 5,5 med en median overlevelse på 29 måneder

Procedure <. /h2 > Hvis du vil se indholdet af B2m , typisk en blodprøve er taget fra en vene i armen . Nogle gange urin eller cerebrospinalvæske er markeret . Niveauerne er nyttige til at diagnosticere , iscenesættelse og overvågning behandling af myelomatose .

Funktion


B2m niveauer er tumormarkører . Det er stoffer , oftest proteiner , der produceres af kroppen som reaktion på kræft vækst og vejledende af tumorbyrde eller størrelsen af kræft til stede . B2m niveauer kan ikke afgøre , om en patient har myelomatose , som forhøjede niveauer er forbundet med andre lidelser så godt, som f. eks nyresygdom .

Betydning

Når B2m niveauer kontrolleres under behandlingen , faldende antal indikerer en god respons , mens stabile eller stigende niveau betyder at personen ikke reagerer på behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------