Position: sygdoms > 4 >

hvad er forskellen mellem en almindelig mammografi & en bilateral mammografi ?

   Mammografi er i øjeblikket den mest effektive procedure til at opdage og diagnosticere sygdomme i brystet . En " normal " mammografi generelt anses for at være en "screening " mammografi for asymptomatiske kvinder og er normalt bestilles som " bilaterale ", der betyder begge bryster er screenet

Mammografi


Indtil for nylig var mammografi administreres via lav-dosis x-stråler , og det billede overføres til film til gennemsyn . De fleste mammografi i dag benytter fuld -field digital mammografi ( FFDM ), der normalt betegnes som digital mammografi . Denne modalitet arbejder svarer til et digitalt kamera , hvor billederne kan ses på en computerskærm og /eller overføres til film . Billeddannelsesproduktet er langt større med den digitale metode og derfor foretrukket . Begge teknikker udnytte lav-dosis x-stråler og administreres på samme måde at tage brystet billeder .

Baseline mammografi


Det anbefales generelt, at asymptomatiske kvinder i alderen 35 til 39 opnå en baseline mammografi . En baseline er etableret , og i forhold til fremtidige mammografi til at opdage eventuelle ændringer i brysterne .

Screening mammogram


En screening mammografi er at afsløre eventuelle brystkræft så tidligt som muligt for den bedst mulige prognose . The American Cancer Society ( ACS ) , American Medical Association ( AMA ) og American College of Radiology ( ACR ) anbefaler årlig screening mammografi begynder i en alder af 40 og derefter årligt .

Diagnostik mammografi

Hvis en kvinde har symptomer på brystkræft ( klumper , brystvorte udledning , dimpling , osv. ) en diagnostisk mammografi er foretaget for at yderligere undersøgelse og diagnosticere eventuelle afvigelser i brystet .

Bilaterale mammogram

Bilaterale refererer til højre og venstre side , eller medlemmer af en parret organ i kroppen . De fleste mammografi er sorteret som bilaterale , med undtagelse af , når man bryst udstiller abnormiteter og yderligere mammografi synspunkter er nødvendige.

Breast Cancer i Mænd

Mænd kan også udvikle brystkræft , men det er meget sjældent ( mindre end 1 procent af alle nye brystkræft ) . Dog eventuelle mistænkelige symptomer opfordring til yderligere vurdering.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------