Position: sygdoms > 4 >

stive proctosigmoidoscopy

   Stiv proctosigmoidoscopy er en medicinsk procedure ved hjælp af en enhed kaldet en rektoskopi , der kan se ind i sigmoid kolon og rektum for at screene for kolorektal cancer eller andre sygdomme i tarmene

Det sigmoid Colon


Det sidste tredjedel af tyktarmen er sigmoid colon eller faldende tyktarmen. Under sigmoid kolon er endetarmen , som forbinder tyktarmen til anus .

Den rektoskopi


En rektoskopi er en lang , tændte rør, der indeholder et lille kamera , at projekter et billede til en computer eller tv-skærmen , mens en læge flytter slangen gennem endetarmen og tyktarmen . Det drejer sig om tykkelsen af en finger og er enten stift eller fleksibelt .

sigmoidoskopi Versus Koloskopi


En koloskopi viser hele tyktarmen , herunder de øverste to tredjedele af orglet , dele kendt som op-og tværgående koloner . En rektoskopi , uanset om stive eller fleksible , er det kun længe nok til at vise sigmoid tyktarmen . En colonoscope er en lignende , men længere instrument .

der får en sigmoideoskopi ?

sigmoideoskopi bruges både som en forebyggende diagnostiske test og også på patienter , der oplever symptomer , der er mistænkt for at være forårsaget af kræft eller andre fordøjelsesforstyrrelser .

Forskellen mellem faste og fleksible Sigmoidoscopies

Den største forskel mellem faste og fleksible sigmoidoscopies er den type rækkevidde . Den ene er fleksible og samtidig den stive man er stiv . Fleksible sigmoidoscopies er den foretrukne procedure og de mest almindeligt anvendte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------