Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af en tumor i æggestokken

   En tumor i æggestokken , kan ikke altid betyde kræft . Dog kan endda godartede svulster forårsage nogle uønskede bivirkninger

Identifikation


En tumor i æggestokken er klassificeret på to måder . En godartet svulst kan medføre, at nogle symptomer , men er normalt ikke alvorlige . Ondartede tumorer i æggestokkene er vanskeligere at behandle og kan være livstruende .

Smerter Symptomer


En ovarie tumor , om det er godartet eller ondartet , kan forårsage rygsmerter . Det kan også forårsage tryk i underlivet og bækkenet og udstråler ned i benene .

gastrointestinale symptomer


Gastrointestinale symptomer er almindelige i tumorer på æggestokkene . Kvalme , gas , fordøjelsesbesvær , forstoppelse og diarré kan ledsage æggestokkræft . Oppustethed eller hævelse af maven kan også være til stede som svulsten vokser .

Behandling

Behandlingen af en ondartet svulst på æggestokken kan have alvorlige bivirkninger . Disse kan omfatte smerte , abdominal hævelse , hævede ben og intestinal blokering . Andre bivirkninger af kemoterapi og strålebehandling kan være kvalme , opkastning og hårtab . Godartede svulster vokser langsomt og som regel ikke bliver ondartede . Men , kirurgi er nødvendigt at fjerne svulsten , hvis symptomerne ikke forsvinder ud over tre menstruationscyklus .

Overvejelser

En æggestokkene tumor er en alvorlig tilstand , som kan være svære at håndtere . Mens behandling for en tumor har bivirkninger , det er et vigtigt skridt til inddrivelse . Nogle af de behandlinger , der bruges til behandling af tumorer i æggestokkene er operation , strålebehandling og kemoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------