Position: sygdoms > 5 >

lungekræft behandling

   Lungekræft er en type kræft , der udgør i væv i lungerne , især luftvejene . Der er to typer af lungekræft , lille celle og ikke-småcellet . Småcellet lungekræft spreder sig hurtigere end ikke-småcellet kræft , og rygning er altid årsagen til denne form for kræft . Ikke-små lungekræft er den mest almindelige form for lungekræft , og det kan være forårsaget af rygning , passiv rygning og luftforurening . Fordi de to typer af kræft , er forskellige , er modstridende behandlinger anvendes til at behandle dem .

Diagnose


For at diagnosticere patienter for lungekræft , kan lægerne udføre flere tests . De vil sandsynligvis starte med en fysisk undersøgelse , hvor de kontrollere for klumper og kontrollere folks bryst for væske , samt se på deres historie , herunder om de har røget , eller været udsat for miljøfaktorer , såsom asbest . Tests , der er gjort efter den fysiske undersøgelser til at fastslå, om patienternes kræft status omfatter røntgenundersøgelse af thorax , CAT scanninger og PET scanninger . Røntgenundersøgelse af thorax bruge elektriske bjælker til at se på organer og væv i folks kister . CAT scanninger ligner X-stråler, men de producerer detaljerede billeder af patienternes organer fra forskellige vinkler . Positronemissionstomografi eller PET , scanninger kan påvise tilstedeværelsen af ondartede svulster i folks kister . At gøre yderligere diagnoser , kan lægerne tage prøver af væv fra en patient og se på dem under mikroskoper . De kan tage en prøve fra patienternes lunger , som det sker i bronchoscopies og nål biopsier , eller de kunne tage prøver fra andre dele af kroppen , såsom lymfeknuderne .

Der er forskellige stadier , der er tildelt lungekræft , som er baseret på størrelsen af tumorer og det beløb , at kræften har spredt sig til andre dele af kroppen , såsom lymfeknuderne eller leveren . Trin ¨¦t er foreskrevet, hvis lungekræft findes; etaper to og tre , hvis kræften kun findes i brystet og fjerde fase , hvis kræften har spredt sig til andre dele af kroppen . Den fase af lungekræft afgør hvilken type behandling vil blive brugt til at helbrede sygdommen .

småcellet lungekræft


For dem , der har småcellet lungekræft , vil cellevækst begynde i deres luft -rør, eller bronkier , og vil spredes hurtigt og skabe tumorer . Personer med lungekræft kan opleve symptomer som blod i deres spyt eller slim , brystsmerter , hoste eller hiven efter vejret , tab af appetit , åndenød , vægttab , søm problemer , knoglesmerter eller ømhed , hævelse i ansigtet, feber , træthed og synkebesvær .

Den mest almindelige form for behandling, der gives til patienter med småcellet lungekræft er kemoterapi , fordi kræften spreder sig så hurtigt . Kemoterapi sker ved at bruge kemikalier til at dræbe kræftceller , eller at holde dem fra at dividere , som de skal gøre for at sprede sig. Platin-baserede lægemidler har vist sig at være den mest effektive for lungekræft . De to mest almindeligt anvendte stoffer er cisplatin og carboplatin , fordi de har vist sig at være mere potent og til at have færre bivirkninger end anden medicin . Kemoterapi gives som pille form , som en intravenøs injektion eller som en kombination af begge . Denne behandling kan hjælpe folk lever fire til fem gange længere end de kunne uden den , men den har også det har ulemper . Folk , der er på kemoterapi i lang tid ofte mister deres hår , har øget risiko for infektioner og blodpropper og har andre symptomer , såsom diarré , opkastning , vægttab og kvalme .

Strålebehandling er en anden behandling, der ofte gives til patienter med småcellet lungekræft . Det er normalt anvendes i forbindelse med kemoterapi . Strålebehandling anvender røntgenstråler til at forsøge at dræbe kræftceller . Dette er enten gives gennem en maskine , der styrer X-stråler til området af tumoren , eller via radioaktive stoffer , der er placeret i forseglede containere i kroppen, hvor tumoren befinder sig . Hvis folk ikke ønsker operation eller de kan ikke få det , fordi deres kræften har spredt sig til andre dele af deres krop , er strålebehandling anbefales . Behandling af denne type har vist sig at være mere effektive , når det bruges med kemoterapi , fordi det har en tendens til bare skrumpe tumorer eller begrænse det beløb , som de vokser , når det bruges af sig selv. Der er en række bivirkninger til strålebehandling , som omfatter en reduktion i hvide blodlegemer , træthed , tab af energi , hudirritation , kvalme , opkastning og diarré .

Sammen med mere traditionelle behandlingsformer , er der nye behandlinger , der bliver givet til patienter med småcellet lungekræft . En af dem er profylaktisk kraniel bestråling . Målet med denne behandling er at forhindre kræft i at sprede sig til hjernen , som forekommer hos mange patienter med småcellet lungekræft . En anden form for terapi , der bruges til behandling af lungekræft er målrettet terapi , som indebærer brug af særlige stoffer , som f. eks erlotinib og bevacizumab . Erlotinib er et stof der specifikt anvendes til kræftceller , at hjælpe med at stoppe et protein i kræftcellerne , som er ansvarlig for deling. Bevacizumab er en type medicin , der forsøger at stoppe blodkar dannes , som kræftcellerne er nødvendigt at forsyne dem med ilt .

Ikke-småcellet lungekræft


Ikke-småcellet lungekræft kan starte på en række forskellige områder af brystet , afhængigt af typer. For eksempel begynder adenocarcinom i cellerne foring alveolerne , mens planocellulært karcinom start i midten af lungerne i bronkier . Dem, der oplever forskellige former for ikke-småcellet lungekræft , vil sandsynligvis have de samme typer af symptomer som dem med småcellet lungekræft , men de kan være i forskellige stadier af kræft . Ikke-små lungekræft er delt op i forskellige faser med bl. a. scene nul , hvilket er, når kræften er begrænset til den indvendige foring af lungerne , første etape , hvor det er stadig små og har ikke spredt sig til lymfeknuder fase to , når den har spredt sig til lymfeknuder , der er tæt på svulsten , fase tre, når det har spredt sig til nærliggende væv eller lymfeknuder i andre dele af kroppen og fjerde fase , når den har spredt sig til andre organer i kroppen .


For patienter med ikke-småcellet lungekræft , kan kirurgi være en mulighed, fordi denne type kræft ikke spreder så hurtigt som småcellet lungekræft . Når kræften har ikke spredt ud over lungerne , kan det være muligt at fjerne svulsten fra kroppen . Dette kan indebære et af en række forskellige procedurer, enten indebærer at fjerne en del eller en hel lobe i en lunge eller en fuld lunge . Der er også procedurer , hvor lymfeknuder er taget ud . Hvis nogen har lunge -eller hjertesygdomme eller kræft , der er placeret i umiddelbar nærhed af luftrøret , kan dette ikke være en mulig behandling . Bivirkninger af denne procedure indebærer åndenød , smerter og svaghed .

Mens kemoterapi og strålebehandling er almindeligt anvendt til patienter med ikke-småcellet lungekræft , er der andre behandlinger , som bliver mere almindelige , herunder laser- terapi og fotodynamisk terapi . I laserterapi , er en lysstråle , der anvendes til at brænde kræftceller . I fotodynamisk terapi , er et stof sprøjtes ind i kroppen , der er naturligt forekommende i den , såsom porfyrin . Under operationen er en bølgelængde af lys bruges til at aktivere dette stof , som er i stand til at dræbe kræftceller . En type af behandling , der bliver set på som en terapi for tidligt lungekræft er radiofrekvens ablation . Denne procedure bruger elektrisk energi til at skabe varme i væv , som igen kan dræbe cancervævet og lukker blodkar , der bruges af tumoren .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------