Position: sygdoms > 5 >

bedste måder at forebygge prostatakræft

   Der er ingen sikker måde at forebygge prostatakræft , men de seneste undersøgelser har antydet , at kost -og livsstilsændringer kan reducere din risiko . Disse ændringer kan også reducere din risiko for andre kræftformer og hjertesygdomme

Risikofaktorer


Folk , der er tungere end de burde . være , har en øget risiko for prostatakræft . Undersøgelser har vist, at prostatakræft er højere i lande , hvor folk har tendens til at spise med højt fedtindhold kost , end i lande med lavere fedtindhold kost . Ifølge Mayo Clinic , læger og forskere ved også , at fedme påvirker hormon i kroppen , og visse forhøjede hormonniveauer har været knyttet til en højere prostatakræft risiko .

En anden risikofaktor for prostatakræft , alle andre kræftformer og hjertesygdomme er rygning . Cigaretter indeholder mange kræftfremkaldende stoffer , og rygning forhøjer din prostata cancer risiko .

ændringer i kosten


En af de bedste ting at sænke din prostata cancer -risiko er at foretage ændringer i din kost . Du bør starte med at spise en fedtfattig kost , der er rig på frugt , grøntsager og fisk . Du bør spise mange forskellige frugter og grøntsager , fordi forskellige frugter og grøntsager indeholder forskellige vitaminer og antioxidanter . Spise fisk vil hjælpe dig med at få mere Omega-3 fedtsyrer , som kan nedsætte din risiko for prostatakræft og andre kræftformer .

også spiser mere soja produkter . Sojaprodukter indeholder phytoøstrogener , der virker som østrogen i kroppen . Østrogen kan medvirke til at sænke andre hormon niveauer , der bidrager til din prostata cancer risiko .

drikker grøn te kan hjælpe med at forhindre prostatakræft , fordi grøn te indeholder antioxidanter polyfenol , der kan modvirke kræft celler fra formning.

Nye undersøgelser


Undersøgelser om , hvordan man bedst forebygge prostatakræft er i gang . For nylig har lycopen , en antioxidant, som findes i tomater , vist lovende ud i at forebygge prostatakræft og andre kræftformer .

Måske mest lovende er et nyt stof kaldet finasterid . Ifølge US News and World Report , under den kliniske undersøgelse af dette stof i 2003 , blev det vist sig at være så effektive i forebyggelsen prostatakræft , at forskerne foreslog , at det ville være uetisk at fortsætte med kontrolgruppen en placebo . Men , denne pille kommer med nogle alvorlige bivirkninger , herunder seksuelle bivirkninger og udviklingen af tumorer andre steder i kroppen . Finasterid er stadig under kontrol i det medicinske samfund .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------