Position: sygdoms > 5 >

hvordan er retinoblastoma diagnosen ?

   Retinoblastoma findes ofte i meget små børn , og det er en kræft betingelse , der stammer i øjet . Hurtig og præcis diagnose af retinoblastom er vigtig , fordi hvis det findes tidligt nok er det helbredes , men hvis de blev efterladt for at udvikle det kunne sprede sig til andre dele af kroppen

Du skal bruge: .
recept Fluorouracil

Identifikation


retinoblastoma er en kræftsvulst tilstand, som er fundet i øjet , specielt omkring nethinden . Nethinden er den region bag iris , der holder sensoriske materiale såsom synsnerven . Mens retinoblastoma kan findes i børn lige så gammel som seks år gammel , er det mest almindeligt forekommende hos børn to år og yngre .

Symptomer


En læge vil bruge tilstedeværelsen af visse symptomer til at hjælpe starte processen diagnosticere retinoblastoma . En af de mere identificerbare symptomer på retinoblasoma vises i fotografier taget af en person, der lider af tilstanden . Når et fotografi er taget af en person med ingen øjensygdomme , der er enten en rød-øje effekt eller øjne ser normale . Når nogen oplever effekten af retinoblastom deres øjne lyser hvidt i fotografier , og dette skyldes den skade , der gøres på nethinden af tumoren .

andre let identificerbare symptomer på retinoblastoma passeres øjne , og når hvert øje har en anden farve iris .

øjenundersøgelse


En af de primære metoder, der anvendes til at diagnosticere retinoblatoma er en standard øje eksamen . Øjenlægen vil se hvide pletter i øjet , der indikerer begyndelsen af tumorer , og derfra lægen vil bruge en speciel maskine til at undersøge nethinden nærmere at bekræfte eksistensen af tumorer . Dette udstyr anvender lys og særlige forstørrelsesglas for at se på nethinden i en mere detaljeret måde , og en præcis diagnose kan normalt stilles ved hjælp af denne fremgangsmåde . I de fleste tilfælde patienten er bevidstløs under disse nethinden eksamen.

Severity

En erfaren oftalmolog kan normalt diagnosticere retinoblastoma fra disse detaljerede visuelle undersøgelser , og det næste skridt at diagnosticere tilstanden er at kontrollere, om hvor langt betingelse er spredes . Detaljerede scanninger som en CT- scanning , og MR , eller en ultralyd vil blive brugt til at bestemme , hvor langt kræftcellerne har spredt sig . I ekstreme tilfælde kan en læge kan tage knoglemarv prøver og bestille en rygmarvsprøve for at se, om kræftceller har nået det centrale nervesystem , eller at se, om cellerne har nået knoglemarven , der kan resultere i leukæmi .

Biopsi

I nogle tilfælde kan en læge kan bestille en biopsi , der skal træffes af det inficerede område at afgøre, om tumorcellerne er godartet eller ondartet . En biopsi er en diagnostisk procedure , hvor de ville gå ind i nethinden og fjerne en del af det inficerede område for afprøvning . En biopsi er ikke almindeligt at diagnosticere retinoblastoma , fordi det kan resultere i permanent skade på øjet , og det kunne også agitere kræftceller , som kan bevirke, at cellerne sprede sig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------