Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan teste for blærekræft

  Der er flere teknikker til læger bruger ved prøvning for blærekræft . Test vil også angive den fase af kræft . Den første advarsel tegn på sygdommen er normalt blod i urinen . Blodet kan endda ændre farven på din urin til en bleg gullig-rød eller en mørkere rød . Nogle mennesker kan ikke mærke blodet i deres urin , men små beløb vil dukke op under testen
en

Giv din læge en komplet anamnese for at se om du har risiko for blærekræft eller oplever symptomer . Hvis lægen har mistanke om kræft , vil hun udføre en fysisk undersøgelse , kontrol ud i endetarmen og skeden til at føle for en tumor .
2 .
Send en urinprøve , så det kan undersøges under et mikroskop under , hvad der kaldes en urin cytologi . Denne procedure vil skrue op kræft eller forstadier til celler . Desuden vil en urin kultur udelukke en infektion, som kan forårsage de samme symptomer som blærekræft .

3 .
Forvent din læge til at anbefale en cystoskopi , hvis han har mistanke om blærekræft . En urolog , der er specialist i urinvejene , vil udføre proceduren i hans kontor eller på operationsstuen . Han vil indsætte en fleksibel fiberoptisk rør med en lys og en linse ind i din blære ved hjælp af urinrøret
4
Accept lokalbedøvelse for en cystoskopi . det vil dulme din blære . Hvis lægen vælger at bruge en spinal eller generel anæstesi , ved, at du er nødt til at gå til en operationsstue .
5 .

Lad lægen til at gøre fluorescens cystoskopi , mens han laver den rutinemæssige cystoskopi . Han vil sætte stoffer, som kaldes porfyriner i blæren , fordi de klamrer sig til kræftceller . Da han skinner et blåt lys gennem cystoskop , cellerne med porfyriner vil gløde , som angiver, hvor kræftcellerne befinder sig.
6 .
Få en biopsi , hvis blæren ser unormale , eller hvis der er en vækst til stede . Det stykke væv vil blive undersøgt med et mikroskop . Testen vil bestemme , hvor meget kræften har udviklet sig , og hvor dybt det har trængt ind i blærevæggen , vigtige faktorer ved fastsættelsen af en behandlingsplan .
7 .
Vid, at din læge kan gøre blæren skyllevand under cystoskopi at lede efter kræftceller . Han vil sætte en saltopløsning i blæren gennem et rør , så fjerne det til test .

gode råd og advarsler


 • Tal med din læge om alle procedurer hun ønsker at udføre . Være godt uddannede og forstå de prøver for din egen fred i sindet .
 • Vær ikke bange for at stille spørgsmål .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------