Position: sygdoms > 5 >

om glioblastoma kræft i hjernen

   Glioblastoma multiforme er en type kræft , der udgør fra ondartede astrocytes , en form for glial celle, der er i hjernen . Glioblastoma kræft i hjernen er den højeste kvalitet af gliom kræft med en karakter fire , det er den mest ondartede form af en astrocytoma . Patienter , der har glioblastoma multiforme udviser samme generelle symptomer på andre hjernen kræftpatienter og modtage standardformularen for behandling , men på grund af det fremskredne stadium af denne type kræft , er overlevelsesraten lav

Du skal bruge:
Recept for fluorouracil.

Årsager


Årsagerne til glioblastoma multiforme , som med andre typer af kræft i hjernen , er ikke helt kendt . Glioblastoma multiforme kræft i hjernen kan danne på noget tidspunkt i et menneskes liv , men glioblastoma multiforme forekommer hyppigst hos patienter over 50 år

Symptomer


Patienter med glioblastom multiforme opleve en række forskellige symptomer . De mest almindelige symptomer omfatter opkastning , kramper , synsproblemer som dobbeltsyn , svimmelhed , gangbesvær , problemer med at tale , hyppig hovedpine og abnorm puls og vejrtrækning . De hyppige hovedpine , især hvis der er en stigende intensitet hovedpine , kan være en indikator for pres mod hjernen som følge af væksten af en hjernesvulst .

Diagnose


En læge vil begynde med en neurologisk undersøgelse check funktion og bevægelse og se om der er tegn på pres på kraniet fra en eventuel tumor . Andre indikationer en læge vil kigge efter, er at øge synger af psykiske dysfunktion og nye anfald , især hvis patienten har ikke tidligere haft krampeanfald. For at se , hvor tumoren befinder sig, scanne en CT- eller MR -scanning på hovedet vil ske . Endelig vil en biopsi udføres på tumoren til at oplyse, om det er ondartet eller godartet .

Behandling

Alle former for gliomer behandles med stråling , hvor ioniserende stråling anvendes til at dræbe maligne celler . Kemoterapi anvendes også til behandling af glioblastom multiforme , men kirurgi er normalt ikke udnyttes på grund af placeringen af tumoren . Stråling er normalt den første type behandling, og derefter kemoterapi anvendes, hvis patienten ikke responderer på stråling .

Survival

Der er en lav overlevelse af patienter med glioblastom multiforme kræft i hjernen --- én ud af fire patienter overlever to år efter diagnosen . Dog chancerne for overlevelse er bedre, hvis patienten er yngre end 45 år , tumoren er i en mindre fase af sværhedsgraden, eller alle eller de fleste af svulsten fjernes gennem behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------