Position: sygdoms > 5 >

behandlingsmuligheder for lungekræft

   Lungekræft opstår , når celler i lungevævet bliver muteret . Selv om nogle af disse mutationer kan ske via eksponering for miljømæssige toksiner , som tobaksrøg og radon , andre opstår tilsyneladende tilfældigt . Når disse celler muterer , kan de vokse ukontrollabelt , hvilket fører til dannelsen af kræftceller . Ikke alene kan disse celler forstyrre den normale funktion af lungerne , men de kan også sprede sig til andre væv ( en proces, der kaldes metastase ) , hvor de kan forårsage yderligere skader .

Du skal bruge: .
Samråd med en physicianAlternative plan for Tamoxifen

Kirurgi


Ifølge American Cancer Society , er kirurgi ofte anbefales til lungekræft , som er påvist i dets tidlige stadier . Hvis det gøres tidligt , kirurgi giver mulighed for at helbrede lungekræft . Målet med operationen er at fjerne kræft væv samt en lille mængde af det sunde væv omkring tumor ( erne) . Dette sikrer, at ingen af de cancervævet tilbage. Der findes tre forskellige typer af kirurgi for lungekræft : kile resektion , lobectomy og pneumonectomy . En kile resektion består i at tage en lille del af lungen . En lobectomy indebærer fjernelse af en hel Lap af lungen ( lungerne kan opdeles i underafsnit kaldet lapper ) . En pneumonectomy er fjernelsen af et af lungerne . Den type operation, der anbefales vil afhænge af omfanget af kræft spredt . Ofte, når operationen er udført , vil lymfeknuder i nærheden af lunge fjernes for at se, om kræften har spredt sig ud over det lungevævet .

stråling


Strålebehandling bruger høj energi X-ray bjælker til at dræbe kræftcellerne . The American Cancer Society konstaterer to forskellige former for strålebehandling : eksterne og interne terapi . Eksterne terapi bruger X-stråler , der er genereret fra en enhed uden for kroppen , som derefter rettet mod brystvæggen . Den seneste udvikling omfatter tre-dimensionelle konformationelle strålebehandling og intensitet moduleret strålebehandling , som anvender computere til at fastslå tumor præcise placering . Disse computere derefter direkte på X- stråler direkte mod tumoren , der forårsager færre skader på det sunde væv . Intern strålebehandling indebærer implantation af et lille stykke af radioaktivt materiale direkte i tumor eller i den nærmeste luftvejene . Dette materiale udsender stråling en kort afstand , der skader tumor . Denne metode anvendes ofte til at skrumpe en tumor for at hjælpe med at lindre symptomerne .

Kemoterapi


Kemoterapi bruger administration af lægemidler , der bekæmper kræft enten via intravenøs injektion eller ved at tage medicin oralt . Kemoterapi virker i hele kroppen , hvilket gør det en effektiv behandling for lungekræft , som har bredt sig til hele kroppen , en proces kendt som metastaser . The American Cancer Society bemærker , at de fleste kemoterapi er givet som en kombination af to forskellige stoffer , almindeligvis cisplatin eller carboplatin og en anden medicin . Disse andre lægemidler omfatter kræftmedicin paclitaxel , gemcitabin , vinblastin , og pemetrexed . Kombinationer af kemoterapi narkotika er normalt designet til at kombinere lægemidler med forskellige metoder til aflivning af kræftceller samt forskellige bivirkninger til at forsøge at minimere toksicitet for raske celler .

målrettede behandlinger

Målrettede behandlinger indebærer brug af medicin , der er specielt designet til at hæmme kræft vækst , spredning og overlevelse . Selv om disse lægemidler ikke er direkte giftige for kræftceller , de blokerer nogle af de kemiske signaler, disse celler bruger til at dele sig og invadere andre væv . Eksempler på disse lægemidler omfatter Bevacizumab , som forhindrer den nye dannelsen af blodkar . Som tumorer vokse og sprede sig , er de nødt til at skabe nye blodkar til at forsyne dem med ilt og næringsstoffer . Som et resultat , forhindrer forhindrer dannelsen af nye blodkar tumorer i at vokse ud over en lille størrelse og gør det sværere for dem at sprede sig. Et andet sæt af medicin , herunder Erlotinib , blokke et trådløst signal , at kræftcellerne ofte kapre at vokse hurtigere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------