Position: sygdoms > 5 >

effekterne af kemoterapi hos børn

   Hvert år i hele USA , vil man i 330 børn med at udvikle kræft, før han fylder 19 . Kræft er den nr. 1 dræber i børn i alderen 1 til puberteten . Hvert år næsten 8. 800 nye tilfælde af kræft , vil blive diagnosticeret hos børn , og heraf vil omkring 1. 700 af dem dør . De fleste af disse børn vil gennemgå en eller anden form for kemoterapi i håb at kontrollere eller helbrede denne frygtede sygdom

Udseende og . Psykologiske virkninger


Mest kemoterapi behandlinger vil medføre, at barnets hår til at falde ud . Hans tænder kan falde ud , og nogle behandlinger vil medføre, at barnets ansigt til at blive udvidet eller " står månen . " Disse ændringer kan medføre, at barnet til at føle sig helt anderledes . Han tror måske, at andre børn vil sky ham på grund af dette udseende , og han kan opleve ensomhed , depression og lavt selvværd på grund af det .

Kognitive Effects


Forskning har vist, at en af de langsigtede virkninger af kemoterapi kan være et fald i den mentale evne til barnet . Dette er især tilfældet, hvis barnet er i behandling for enhver form for hjernesvulst . Dette fald i hjernens funktion , kan blive forstærket på grund af det store antal af X-stråler , at barnet er udsat for under visse faser af behandlingen . Behandling af hjernetumorer er også blevet rapporteret at forårsage en type af opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse , fald i hukommelsesfunktion og fald i finmotorik .

fysiske effekter


Den mest almindelige og mest hurtigt voksende virkninger af kemoterapi er opkastning , kvalme og smerter på administrationsstedet . Andre problemer kan udvikle såsom hævelse af hænder , ansigt og fødder , forstoppelse , blodmangel , og hårtab . Nervesystemet ændringer , såsom en manglende koordinering og hyppige træthed er også noteret .

Long-Term Effects

Ikke alene kan kognitive evner blive påvirket på lang sigt ved brug af kemoterapi , men barnet kan lider af nedsat lungefunktion på grund af virkningerne af kemoterapi på lungevævet . Barnet kan også gøres sterilt og opleve vækst problemer . Der er også en høj risiko for knoglemarvssuppression og nyreskader fra de fleste former for kemoterapi .

Behandling

Et af de bedste behandlinger, du kan give et barn i denne svære tid er din ubetingede kærlighed og støtte . Børn skal have adgang til rådgivere og kammerater , hvor der kan stilles spørgsmål og svar . Barbering dit hoved , når barnets hår begynder at falde ud , iført denne skærpende maske , fordi hun har til, og andre simple tiltag kan gøre meget for at styrke barnets selvværd og ånd i en meget irriterende tid i hendes unge liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------