Position: sygdoms > 5 >

forebyggelse teknikker til prostatakræft

   De fleste af os har hørt om prostata , men ikke alle ved det er en kirtel , på størrelse og form af en valnød , som omslutter urinrøret og er beliggende lige under en mands blære . Dens vigtigste formål er i produktionen af sædvæsken . Men denne prostata er udsatte for sygdomme . Prostatitis , kirtel udvidelse og prostatahyperplasi er blandt de lidelser, den kan komme ud . Og ligesom mange andre dele af kroppen , er denne kirtel også modtagelig for kræft . Mens der ikke er nogen klare måder at forebygge prostatakræft , kan der tages skridt til at mindske risikoen for denne sygdom .

Kost


En sund, har velafbalanceret kost længe været forbundet med godt helbred , men det kan også mindske risikoen for at udvikle prostatakræft . Lycopen er et næringsstof forbundet med at reducere risikoen for prostatacancer , så indarbejde fødevarer i din kost , der er rigt på denne naturlige antioxidant , som tomater ( såvel som andre tomatprodukter ) , abrikoser , vandmelon , papaya og grapefrugt .
Broccoli , blomkål , kål , arugula og hvidløg er alle menes at mindske risikoen for prostatakræft . Selv fødevarer som bok choy og guava menes at bekæmpe udviklingen af denne sygdom . Noget rig på vitamin C , vitamin E og fiber kan sænke dit kræftrisiko .
Selvom det er altid vigtigt at integrere sunde , næringsrige fødevarer i din kost , udelukke visse elementer kan også reducere dine chancer for at udvikle prostatakræft . Nogle af de største syndere er fødevarer med højt indhold af fedt . Der er en sammenhæng , ifølge Mayo Clinic , mellem højt fedtindhold kost og prostatakræft , så prøv så at begrænse mængden af fede fødevarer, du spiser hver dag .

Motion


Ligesom en sund , velafbalanceret kost , er motion en vigtig facet af en sund livsstil , og det kunne faktisk reducere dine chancer for at udvikle prostatakræft . Selvom forskningen endnu er begrænset , er der visse tegn på at støtte denne idé . Regelmæssig motion ikke kun øger din krops immunforsvar , men også forbedrer cirkulation --- to faktorer er kendt for at medvirke til at reducere risikoen for kræft .

Medicin


Visse medicin menes at mindske risikoen for prostatakræft . En sådan gruppering er ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler ( NSAID ) , som omfatter ibuprofen , acetylsalicylsyre og naproxen . Ved at tage NSAID-præparater , menes det , at visse enzymer i forbindelse med kræftceller i prostata er blokeret . Det stof finasterid menes også at suspendere udviklingen af disse unormale celler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------