Position: sygdoms > 5 >

livmoder kræft behandlinger

   Den mest almindelige form for livmoderkræft er endometriecancer . Tidlig påvisning af endometriecancer er yderst vigtigt, fordi det kan hurtigt spredes til andre organer . Hvis kræften opdages tidligt , er der en 90 procent kur sats . Må ikke ignorere symptomerne på livmoderkræft . Symptomerne omfatter usædvanlig blødning , usædvanlig udledning , har problemer med vandladning , bækkensmerter og smerter under sex . Hvis du er diagnosticeret med livmoderkræft , er der flere behandlingsmuligheder

strålebehandling


Strålebehandling er en almindelig form for behandling med livmoderkræft . Med strålebehandling , er en meget høj dosis af stråling anvendes til at skrumpe tumorer og dræbe kræftcellerne . Det kan gøres intravenøst eller med en X-ray type maskine . Det primære mål med stråling er helt ødelægge alle kræftceller , så andre former for behandling er unødvendige . Stråling er mere præcis end kemoterapi , da det ikke ødelægger så mange raske celler og væv .

Kemoterapi


Kemoterapi er brugen af kemikalier intravenøst at ødelægge kræftcellerne . Kemo administreres gennem en IV i kroppen . Kemo ødelægger kræftcellerne , der ligger uden for livmoderen . Denne form for behandling er ikke så effektiv og ikke brugte den ofte med livmoderkræft , men kan bruges som en sidste udvej , når andre behandlinger har slået fejl eller som en sikkerhedsforanstaltning , efter en hysterektomi er udført .

Surgery


Kirurgi er den mest almindelige form for behandling for dem , der har været diagnosticeret med livmoderkræft . En hysterektomi er en total fjernelse af livmoderen , lymfeknuder , æggestokke og æggeledere . Hvis kræften ikke har spredt sig , kan fjernelse af livmoderen plus flere behandlinger med kemoterapi ødelægge alle kræftceller . P- piller kan også blive ordineret , fordi det høje indhold af progesteron siges at dræbe kræftceller . Det centrale i behandlingen af livmoderkræft er tidlig opdagelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------