Position: sygdoms > 5 >

muligheder for kræftbehandling

   Kræft er en sygdom, hvor cellerne vokse og udvikle sig unormalt . Der er flere forskellige typer af kræft , der kan påvirke mænd og kvinder i alle aldre . Nogle kræftformer kan behandles , når diagnosen er i sin vorden , og andre er terminal . Der er mange former for behandling metoder

Kemoterapi


Kemoterapi er brugen af stærke stoffer til at ødelægge kræftceller . Kemikalierne administreres på en række tidsplan og handle for at ødelægger hurtigt voksende celler , der er ondartet . Desværre , kan kemoterapi også ødelægge raske celler og væv i processen .

strålebehandling


Strålebehandling er brugen af høje powered stråling stråler til at fjerne unormale celler . Den dosis af stråling , som er nødvendig for at dræbe kræftceller er afhængig af den type kræft , og hvad tidspunkt er det i. Nogle kræftformer , såsom leukæmi vil reagere hurtigt på en lavere dosis af stråling . Nyrekræft , kræver imidlertid en meget høj dosis for at være effektiv .

Kryokirurgi


Kryokirurgi er den handling af indefrysningen unormale celler i et forsøg på at dræbe dem . Kun visse typer af kræft kan behandles på denne måde . De omfatter hudkræft og kræft vorter , modermærker eller hud tags . Kryokirurgi har også vist sig effektiv i nogle tilfælde af prostata , lever og livmoderhalskræft lidelser . Denne teknik er dog kun brugbar i situationer , hvor kræften har ingen metastaser .

knoglemarvstransplantation

knoglemarvstransplantationer ( BMT ) er yderst hjælpsomme og undertiden den eneste effektive behandling metode i tilfælde af leukæmi , knoglemarv sygdom , nogle Anæmier og andre blodsygdomme . Denne metode indebærer typisk en donor og stamceller og knoglemarv taget fra hans krop . Disse specialiserede celler bliver derefter transplanteres ind i patienten . Mens BMTs er en alvorlig og farlig procedure , de langsigtede fordele er vel risikoen værd .

Genterapi

Genterapi er et meget eksperimenterende behandlingsmetode . Det indebærer indførelse af kroppen og kræft celler, genetiske materiale, som bekæmper de maligne væv . Genterapi er stadig i den kliniske undersøgelse fase af sin udvikling og er i øjeblikket afprøves som en behandling for mange typer af kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------