Position: sygdoms > 5 >

Hvad er type b lymfom kræft ?

   Type B lymfom er en kræftform i lymfesystemet . Der er to typer af lymfatisk kræft . Den ene er Hodgkins lymfom , som er kræft væksten af tumorer på lymfeknuder . Non- Hodgkin 's lymfom er kræft i de hvide blodlegemer . B lymfom , er spredningen af hvide blodlegemer uden følgende celledød at sænke de hvide blodlegemer , når sygdommen ikke er til stede

Symptomer


Symptomer på B lymfom er normalt milde , så udviklingen af kræft , kan ikke være mærkbar først senere faser . De mest almindelige tidligt symptom er smerter i lymfeknuderne . Lymfeknuderne span højden af kroppen på steder som hals , bryst og lysken . Disse knudepunkter svulme op og blive ømme , når sygdommen er til stede , så måske folk bort tidlige symptomer på B lymfom . Yderligere symptomer er træthed , vægttab og vejrtrækningsproblemer .

Årsager


Normalt , når sygdommen er til stede i kroppen , de hvide blodlegemer ( herunder B-celler ) formere sig, formere sig og opbygge et forsvar mod de invaderende mikrobe . Når sygdommen er fjernet fra kroppen , den normale funktion af hvide blodlegemer er at udløse programmeret celledød at sænke tælle tilbage til normal. Med B lymfom , har disse celler ikke dør . I stedet fortsætter de med at cirkulere og formere sig , forårsage sygdom selv .

Risikofaktorer


Kræft er forårsaget af mutationer i de celler , der forårsager dem til at formere sig uden at dø . Dog kan den direkte årsag til mutationen varierer meget . Risikofaktorer for B lymfomer er for det meste miljø , men dårlig immunforsvar regulering af sygdomme som aids øger risikoen . Kemikalier og alder spiller også en rolle i risikoen for at udvikle B lymfom .

Diagnose

Når du laver B lymfom diagnoser , vil lægerne udføre flere tests for at bekræfte deres mistanke . Blodprøver drages til at sende til et laboratorium til at tælle mængden af hvide blodlegemer i cirkulation. Biopsier udføres ved at tage prøver af væv i lymfeknuderne . Fordi hvide blodlegemer recirkulerer tilbage til lymfeknuder , kan de trufne væv undersøges for unormale tumor vækster . En læge kan også tage prøver af knoglemarv at afgøre, om kræften har spredt sig til knoglerne .

Behandling

Behandlingen af B lymfom foregår oftest via stråling og kemoterapi . Mens kemoterapi indtages oralt eller via injektion , er strålingen kun på kilden af tumor vækster . For B lymfom , kan dette være på lymfeknuder . Lejlighedsvis , er stråling anvendes i forbindelse med kemoterapi . For mere avancerede stadier, kan transplantationer være nødvendig. Transplantationer bruges til at erstatte knoglemarv , som er der, hvor blodceller udvikle sig. Biotherapy bruges også i form af en behandling kaldet Rituximab . Rituximab er et monoklonalt antistof behandling, som hjælper immunforsvaret identificere og destruere kræft tumorer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------