Position: sygdoms > 5 >

blærekræft symptomer

   Blærekræft er en langsomt voksende kræft , hvis mest almindelige symptom er mikroskopisk blod i urinen . Symptomer ofte ligner de andre betingelser , såsom nyrekræft , blæresten eller infektioner . Mens forekomsten af kræft er steget i de seneste år , har den faktiske dødeligheden faldet i løbet af de sidste to årtier

Fakta


Ifølge American Cancer Society , er blærekræft diagnosticeret i mere end 70. 000 amerikanere hvert år og får omkring 14. 000 dødsfald årligt. Mænd har en 1 i 27 tilfældigt og hunner en 1 84 chance for at udvikle kræft i løbet af deres levetid . Omkring 90 procent af dem diagnosticeret med blærekræft er over 55 år gammel.

Betydning


erkender symptomerne på blærekræft er vigtigt for en gunstig prognose . Den 5-årige død er mindre end 5 procent for svulster isoleret til blæren indvendige overflade .

primære symptom


hæmaturi, eller blod i urinen , er den mest almindelige symptom . Hæmaturi optræder i to former : blod , der kan være synligt ses i urin eller blod , der kan ses kun under et mikroskop . Det sker, fordi tumor skure unormale celler i urinen .

andre symptomer

presserende at urinere eller smertefuld og hyppig vandladning kan være forårsaget af øget følsomhed og irritabilitet i blæren til kræftcellerne . Konstant urinvejsinfektioner kan også være et symptom på kræft .

Advarsler

lændesmerter , en bækken masse i nærheden af blæren og betændelse i den nederste ben er symptomer forbundet med fremskreden blærekræft . Hurtigt vægttab , smerter i knoglerne , endetarmen eller anal områder og anæmi er tegn på metastase , eller kræft spreder sig til andre dele af kroppen .

Overvejelser

Disse symptomer kan tyde på andre betingelser ud over kræft . Det er bydende nødvendigt at få tjekket dem ud , når de opstår .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------