Position: sygdoms > 5 >

faser af lungekræft

  

Du skal bruge:
Høring en physicianAlternative plan for Tamoxifen

Lungekræft dræber flere mennesker end nogen anden form for kræft . En undersøgelse fra 2005 af Centers for Disease Control rapporterede , at flere mænd og kvinder døde af lungekræft end bryst -, prostata- og tyktarmskræft tilsammen kræftformer . Således på grund af sin udbredelse i vores samfund og mængden af mennesker , at det påvirker , er det vigtigt ikke kun at forstå, hvad der forårsager lungekræft , men de stadier af lungekræft som well. Stages af lungekræft beskriver det beløb , at kræften har spredt i hele kroppen i form af en ondartet svulst . Mens kræften kan begynde i lungerne som lungekræft , kan det sprede sig til omkringliggende væv , såsom lymfeknuder , hjerne , knogler , lever og binyrer . Selv om kræft kan sprede sig til andre kropslige organer og væv , er kræftcellerne , der breder sig stadig anses for at være lungekræft celler og behandles som sådan .

Iscenesættelse for lungekræft falder i to kategorier : småcellet lungekræft iscenesættelse og ikke-småcellet lungekræft iscenesættelse . At afgøre, hvilken type lungekræft en patient kan have , kan læger bruge tests såsom CT- scanninger , knogle -scanninger , MRIs og PET scanninger . Hver af disse tests viser , om eller ej lungekræft har spredt sig til andre dele af kroppen . Når den type lungekræft er skelnes, lægen bruger derefter testresultaterne at fastslå, hvilke trin af lungekræft er til stede hos patienten. Småcellet lungecancer tegner sig for 13 procent af lungekræft og er et hastigt spredende form for kræft . Ikke-småcellet lungekræft tegner sig for resten af lungekræft og er som regel langsommere til at sprede hele body. The faser af småcellet lungekræft anses for at være begrænset eller omfattende . Begrænset etape småcellet lungekræft betyder , at kræftcellerne er indeholdt i lungerne og nærliggende brystet væv . Omfattende etape småcellet lungekræft er kræft , der er til stede i væv uden for lungerne og brystet område , såsom lever eller hjerne .


Ikke- småcellet lungekræft er afhængig af lungesvulst størrelse og hvis det er indeholdt i lungerne og brystet væv eller har spredt sig til andre organer . Ikke-småcellet lungekræft har ni etaper . De er det okkulte fase , fase 0 , fase IA , scene IB , scene IIA , scene IIB , stadie IIIA , trin III B og trin IV . I den okkulte fase af lungekræft , er kræftceller findes i slimhinderne , at rederierne i lungerne , men en svulst ikke er til stede i kroppen . Stage 0 lungekræft celler er indeholdt i lungen indvendige foring , men har ikke spredt uden for lungerne foring . Stage IA lungekræft har brudt gennem foring af lungerne og spreder sig til lungevævet , men er ikke til stede i lymfeknuderne . Denne tumor er mindre end 3 cm i diameter. I fase IB lungekræft , har tumoren fortsat med at vokse ud over 3 cm , men er ikke fundet i den nærliggende lymfeknuder . I fase II A, spredes kræftcellerne i nærheden lymfeknuder , selv om svulsten er ikke mere end 3 cm i diameter. I fase IIB lungekræft , kan lymfeknuder eller måske ikke forblive kræft gratis, men tumoren har spredt sig til nærliggende brystet væv , såsom mellemgulvet og væv , der omgiver hjertet . Hvis kræft er fundet i nærheden lymfeknuder , det er større end 3 cm i diameter. I trin IIIA , er svulsten ikke begrænset i størrelse . Kræft er til stede i lymfeknuderne mellem lungerne nærmest tumor . I fase III B lungekræft , er kræftceller findes på den modsatte side af brysthulen fra svulsten og kan sprede sig til halsen . Kræft kan også være til stede i hjertet , spiserøret og luftrør . I den afsluttende fase , trin IV er lunge caner normalt findes i begge lunger og i hele store kroppens organer , såsom lever , hjerne og knogler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------