Position: sygdoms > 5 >

fødevarer for at forebygge prostatakræft

   Omkring en mands urinrøret , lige under hans blære og ved siden af hans endetarm , er en lille kirtel kaldet prostata . Ansvarlig for opbevaring og udskillelse af sædvæsken, prostata er en vigtig del af reproduktive system. Men det er også en kirtel i stor risiko for at udvikle kræft . En ud af seks mænd , ifølge Mayo Clinic , er påvirket af denne sygdom . For nylig har stigende fokus lagt på sammenhængen mellem kræft og kost . Selvom de fødevarer , vi spiser , kan ikke nødvendigvis forhindre prostatakræft , er det mente , at nogle kan mindske risikoen .

Lycopen


Selvom der er stadig debat om, hvorvidt lycopen faktisk reducerer risikoen for prostatakræft , nogle undersøgelser , ifølge Harvard . Medical School , viser beviser til støtte for sine ydelser . En af de vigtigste kilder til lycopen er tomater , eller i det mindste tomatprodukter , ligesom spaghetti sauce , tomat suppe og tomater på dåse . Når tomater er kogt eller forarbejdet , at lycopen er meget lettere absorberes i systemet end i rå tomater , potentielt gør tomat-baserede fødevarer af en større fordel. Andre gode kilder til lycopen er vandmelon , abrikoser , grapefrugt , guava og papaya .

Quercetin


Et andet næringsstof menes at nedsætte risikoen for kræft er quercetin , en naturlig antioxidant, som findes i visse planter , der " bekæmper " frie radikaler i forbindelse med udviklingen af kræft . Løg og æbler er to af de vigtigste kilder til denne flavanoid , men det er også fundet i grapefrugt , grøn te , sort te og rødvin . Det kan også være fremstillet af grønne bladgrøntsager , om end i langt mindre koncentrationer .

Vitamin E


Mens E-vitamin har længe været tænkt en ideel antioxidant for huden , er det for nylig menes at have kræftbekæmpende egenskaber så godt. Kilder til vitamin E findes i spinat , tomater , gulerødder , majroer , søde kartofler , peberfrugter og broccoli . Korn og nødder er også store kilder til dette vitamin .

Selen

Selen , en fiber og potent antioxidant , menes også at have kræftbekæmpende egenskaber . Korn lavet af majs , havre eller hvede er gode kilder til selen . Bælgplanter og nødder give en anden god kilde til denne nærende fiber . Selv oksekød , kylling , kalkun og torsk alle indeholder selen .

polyfenol

polyfenol , en anden kraftig antioxidant , er en metabolit stammer fra planter , som menes at hæmme udviklingen og spredningen af kræft . Løg og æbler er begge gode kilder til polyfenol . Det kan også findes i grøn te , rødvin , jordbær , blåbær , hindbær , tranebær og røde druer .

korsblomstrede grøntsager

Foods tilhører kål familien , også kendt som korsblomstrede grøntsager , menes at bidrage til bekæmpelsen off kræft så godt. Normalt betegnes som " super grøntsager , " korsblomstrede fødevarer er rige på det organiske stof glucosinolater, menes at holde anticarcinogenic kvaliteter . Rosenkål , broccoli , blomkål , kål , arugula og bok choy tilhører alle disse fødevarer gruppe .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------