Position: sygdoms > 5 >

hvad er et kolon polyp ?

   Colon polypper , som navnet antyder , er beliggende i tyktarmen . Der kan være en enkelt polyp eller flere polypper . En koloskopi er det værktøj, der anvendes til at identificere polypper , og en biopsi der udtages til diagnostiske formål . Den polyp kan fjernes eller ødelægges . En koloskopi procedure tager omkring 20 minutter . Colon polypper påvirker mænd og kvinder lige

Definition


Et kolon polyp er en fælles kødfuld vækst , der opstår i foringen af tyktarmen eller store tarme . Colon polypper er formet som en svamp eller en kuplet knap . De kunne være til stede i tyktarmen i lang tid uden afsløring , fordi de vokser meget langsomt .

Betydning


Tyktarmskræft er den anden hyppigste årsag til dødsfald af kræft i USA . Når kolon polypper stigning i størrelse , kan de blive til kræft vækster . Tidlig opdagelse og fjernelse af disse polypper er vigtige faktorer til at reducere forekomsten af tyktarmskræft . Forekomsten af at udvikle et kolon polyp stiger med alderen . Det anslås, at 50 procent af befolkningen over 60 år vil opleve mindst én kolon polyp .

Typer


De fire typer af kræft i tyktarm polypper er adenomatøs , hyperplastiske , inflammatoriske og villous adenom . Adenomatøse polypper er tilbøjelige til at danne kræft vækster . Hyperplastiske polypper er små i størrelse og er normalt ikke maligne . Inflammatoriske polypper er sædvanligvis forbundet med Crohns sygdom eller colitis ulcerosa . Villous adenom polypper er de mest alvorlige med en høj risiko for at forårsage kræft i tyktarmen . Læger anbefaler en biopsi af polypper til diagnosticering og fjernelse for at forhindre tyktarmskræft .

Symptomer

I nogle tilfælde kan der ikke være nogen symptomer på colon polyp vækst . Symptomer, der kan vise sig , er mavesmerter , en ændring i afføring ( såsom forstoppelse eller diarré ) og passerer lyse , røde blod fra endetarmen eller mørk , bie , blodig afføring .

Forebyggelse /Solution

Det vigtigste faktorer i forebyggelsen colon polypper og tarmkræft er praksis i en sund kost og motion regime og har regelmæssig screeninger for polypper og tyktarmskræft . Opretholde en ordentlig indtag af calcium via fødevarer eller kalktilskud . Reducer mættet fedt indtag , spise frisk frugt og grøntsager og tilsæt fiberrig til din kost ; træffe passende væske , reducere indtag af alkohol og undgå rygning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------