Position: sygdoms > 5 >

hvad er ikke- småcellet lungekræft ?

   En lungekræft diagnose er ødelæggende , både for patienten og for hans familie og venner . Det kan være svært at koncentrere sig om detaljerne i diagnosen , men det er vigtigt at vide, hvad du er oppe imod . Lungekræft kommer i forskellige typer , småcellet og ikke-småcellet . Ikke-småcellet lungekræft er den mest almindelige og mindre dødbringende type

Identifikation


Små cellet lungekræft er forholdsvis sjældne, og er forårsaget af rygning . De fleste lungekræft tilfælde er klassificeret som ikke-småcellet lungekræft . Selv om det også kan være forårsaget af rygning , kan en række andre faktorer bidrager til dens udvikling, og det kan vises i folk , som aldrig har røget eller levet sammen med mennesker , der røget .

Typer


Ikke-småcellet lungekræft kommer i forskellige typer . De mest almindelige er planocellulært karcinom , adenokarcinom og store -celle udifferentierede karcinom . Planocellulært karcinom er den mest udbredte , både generelt og for mænd med lungekræft . Kvinder og folk, der aldrig har røget er mere tilbøjelige til at udvikle adenocarcinom . Stor-celle karcinom er kendt for sin evne til at sprede sig hurtigt .

Risikofaktorer


Rygning og indånde passiv rygning er begge risikofaktorer for ikke-småcellet lungekræft , men flere andre faktorer kan spille en rolle . Udsættelse for asbest , tjære , sod , arsen , radon eller chrom kan sætte dig i fare for ikke-småcellet lungekræft . Bor i et område med forurenet luft kan også hæve risikoen . I nogle tilfælde . strålebehandling til brystet for anden form for cancer ( normalt brystkræft ) kan anspore ikke -small lungekræft udvikling

Symptomer

Lungekræft må ikke forårsage nogen symptomer , indtil det er avanceret ( dette er en af grundene til sygdommen er så svært at behandle ) . Luftvejssymptomer af ikke-småcellet lungekræft omfatter en vedvarende hoste , brystsmerter , svært ved at trække vejret , hoste op blodig slim , hæshed og hvæsende vejrtrækning . Andre symptomer kan omfatte træthed , appetitløshed og vægttab .

Behandling

Mens ikke-småcellet lungekræft er mindre dødbringende end småcellet lungekræft , er det stadig farligt , og traditionel behandling ofte undlader at sætte kræft i remission . Behandling kan hjælpe krympe en tumor og kan i nogle tilfælde forbedre din livskvalitet , men i andre tilfælde behandling kan være smertefulde og invaliderende uden at tilbyde meget håb i bekæmpelsen af kræft . Der er kliniske forsøg med nye behandlinger til rådighed for mennesker med ikke-småcellet lungekræft , for mere information , på nedenstående link se .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------