Position: sygdoms > 5 >

hvorfor kemo patienter mister deres hår ?

   Mens kemoterapi kan være livreddende for en kræft patient , kan det også være meget traumatisk på grund af den effekt det kan have på kroppen . En af de mest almindelige bivirkninger af kemoterapi er tab af hår , både for mænd og kvinder . Selvom hårtab forårsaget af kemoterapi , er en følelsesmæssigt smertefuld oplevelse , forståelse , hvorfor det sker , kan bringe nogle trøst for dem, der holder det .

medicinen


Kemoterapi medicin er designet til at angribe kræftceller , der vokser hurtigt i kroppen . Derfor er de ekstremt potente og kan angribe andre raske celler i kroppen , som dem , der producerer hår . Mens de fleste mennesker tænker på hårtab under kemoterapi , som hovedsageligt forekommer på hovedbunden , kan det ske hvor som helst på kroppen , herunder øjenvipper , øjenbryn , pubic områder og andre steder hår vokser . Mens nogle kemoterapibehandlingen forvolde omfattende hårtab , kan andre kun få håret til at tynde .
Hårtab typisk begynder at forekomme 10 til 14 dage efter behandlingen starter. Hår kan falde langsomt ud eller i klumper og er mest mærkbar på puder , i hårbørster og i brusebadet afløbet . Patienten vil fortsætte med at tabe håret, indtil behandlingen slutter , selv om det kunne fortsætte i op til en måned længere .
Heldigvis er dette hårtab er ikke permanent , så genvækst begynder typisk fire til seks uger efter behandling slutter , og udvikler sig til fuldstændig genvækst inden for seks måneder til et år . Dog kan de nye hår en anden farve eller konsistens , end det var før kemoterapi .

Planlægning


De, der ved, at de vil være under kemoterapi måske ønsker at tage skridt på forhånd for at minimere konsekvenserne af deres hårtab . For eksempel bør hår behandlinger såsom blegning , farvning og perming undgås på dette tidspunkt , fordi de er meget hårde og kan yderligere svække håret . Du bør også undgå føntørring det , curling , og ved hjælp af varmt ruller på det . Stærke , sunde hår vil ikke falde ud så hurtigt som hår, der er svækket .
Patienter kan også vælge at klippe deres hår kort før behandlingen påbegyndes , som en leder af korte hår giver en fyldigere udseende end en leder af langt hår , og det vil tage længere tid for hårtab at blive mærkbar .
Endelig bør en patient overveje , hvilken type hovedbeklædning, såsom parykker eller tørklæder , de gerne vil bruge , når deres hårtab er mærkbar og fuldstændige.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------