Position: sygdoms > 5 >

metastatisk hjerne stråling prognose

   Kræft i hjernen er en diagnose ingen ønsker at høre --- hjernetumorer kan være meget invaliderende og forstyrrer den normale hjernefunktion . Metastaser , eller sekundær hjernetumorer , er dannet af kræft er til stede i en anden region af kroppen . Men uanset hvad oprindelse kræft er , prognosen for hjernemetastaser er aldrig godt . Stråling er en fælles terapi ordineret til hjernen kræftpatienter til behandling metastatisk hjernesvulster , men overlevelsen er ikke meget høj

hjernemetastaser


Metastaser dannes , når en del af en tumor fra en anden kræft i kroppen afbrydes . Det separerede del af tumor rejser op blodbanen til hjernen , hvor kræftceller påvirke raske hjerneceller . De fleste metastatiske hjernetumorer form af lungekræft , brystkræft , tarmkræft , kræft i tyktarmen , nyrerne ( renal ) kræft og hudkræft ( malignt melanom ) .

Whole Brain strålebehandling


Hele hjernen strålebehandling ( WBRT ) er behandling mest brugt til metastatisk hjerne kræft . Hele hjernen strålebehandling virker ved at målrette stråling på tumordannelse . Stråling kan være en farlig behandling på hjernen , som stråling også kan skade sunde hjerneceller . Denne terapi er normalt udført over en periode på 2 uger . Dog kan den periode være længere , afhængigt af størrelsen af tumor .

Neurotoksicitet


hele hjernen strålebehandling er ikke uden bivirkninger . Betydelige neurotoksicitet er rapporteret med hele hjernen strålebehandling , som har resulteret i både akutte og kroniske effekter , der kan være skadelige for patienten. Akutte virkninger af hele hjernen strålebehandling omfatter hårtab , kvalme , letargi , opkastning , otitis media og svær cerebral ødem . Den kroniske effekter af hele hjernen stråling er atrofi , leukoencefalopati , stråling nekrose , neurologiske forringelse og demens .

Prognose

Prognosen for metastatisk hjerne stråling er ikke særlig god . Uden behandling , er overlevelsesraten for en metastatisk kræft i hjernen 1 måned . Når metastaser behandles med hele hjernen strålebehandling , overlevelsesraten rejser kun lidt til 3 til 4 måneder . En af årsagerne til den lave overlevelse er mange af hjernemetastaser er resistente over for stråling de specifikke tumorer , der er stråling resistente er ikke-småcellet lungekræft , nyre , tyktarm og melanom

Andre indstillinger

Prognose . er bedre for metastatisk kræft i hjernen patienter, når hele hjernen strålebehandling er kombineret med kirurgi . Den stråling og kirurgi kombination giver patienterne en større chance for overlevelse og en bedre livskvalitet , men er kirurgi kun anbefales til patienter, hvor tumoren er tilgængelig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------