Position: sygdoms > 5 >

Fase II brystkræftbehandling

   Læger bruger en klinisk system udviklet af det amerikanske Blandede Kræft for at bestemme den fase af en patients kræft . Det AJCC Systemet kaldes også TNM -systemet . Den er baseret på størrelsen af tumoren , T , omfanget af lymfeknuder engagement , N og tilstedeværelse eller fravær af metastaser , M. Iscenesættelse hjælper patienterne at forstå deres diagnose og læger træffe beslutning om den rette behandling

fase II Breast Cancer


Der er to forskellige sæt af kliniske karakteristika , der tilkendegiver fase II Brystkræft . Etape II A refererer til brystkræft , hvor der er tilsyneladende ingen svulst synlig i brystet , men kræftceller er til stede i lymfeknuderne under armen ( den armhulen lymfeknuder ) . Stage IIA fastslår også kan henvise til brystkræft kendetegnet ved en tumor mindre end 2 centimeter ledsaget af tilstedeværelsen af kræftceller i lymfeknuderne under armen , eller til tumorer i brystet mellem 2 og 5 centimeter , der endnu ikke forlænges i den axillær lymfeknuder .

Stage IIB refererer til to situationer . Den første er karakteriseret ved en tumor mellem 2 og 5 cm med spredt sig til armhulen lymfeknuder . Det andet er kendetegnet ved en tumor i brystet , der er fem centimeter stort eller større , uden at kræftceller til stede i lymfeknuderne .

Behandling


De behandlinger for fase II brystkræft kan medføre en lumpektomi eller mastektomi til fjerne kræft , potentielt ledsaget af stråling . Mens Fase I-patienter , som gennemgår en mastektomi generelt ikke behøver stråling , fase II patienter normalt gavn af en kombination af mastektomi og strålebehandling . Kemoterapi er også normalt anbefales til fase II patienter . Hormonbehandling er en supplerende behandling ordineres til næsten alle patienter med hormon modtagelig cancerformer.

lumpectomy eller mastektomi


lumpectomy indebærer at fjerne en del af brystet og væv omkring klump. Den er designet til at bevare brystet , og er normalt ledsaget af stråling . I nogle tilfælde er dette en mulighed for patienter med stadie II brystkræft , men mastektomi er generelt den anbefalede behandling . Mastektomi indebærer fjernelse af de berørte bryst . Med fase II- kræft , størrelsen af svulsten , hvis er større end 2 inches ( eller 5 cm ) i størrelse , er den mastektomi generelt ledsaget af stråling . Patienter med store tumorer kan gives neoadjuverende kemoterapi ( kemoterapi før kirurgi ) at skrumpe tumoren for at gøre det lettere at fjerne.

Kemoterapi

Kemoterapi anbefales til alle patienter med stadie II brystkræft efter deres lumpectomy eller mastektomi , medmindre en patient er i stand til at gennemgå kemoterapi . Kvinder med store tumorer kan også modtage neoadjuverende kemoterapi forud for deres operation for at reducere størrelsen af tumor . Den kemoterapi narkotika hyppigst anvendes til behandling af brystkræft omfatter Adriamycin , Cytoxan , amethopterin , Taxol , Adrucil , Navelbine , Paraplatin , Ellence , Taxotere , Gemzar og Xeloda

hormonbehandling

Hormonbehandling følger generelt operation og kemoterapi og kan anbefales i op til fem år efter kræft er diagnosticeret og behandlet . Hormonbehandling er effektiv til behandling af fase II- kræft , hvis tumoren er hormonreceptor positiv . Tamoxifen er den mest almindelige form for hormonbehandling ordineret til behandling af brystkræft . Potentielle bivirkninger af tamoxifen omfatter en øget risiko for livmoderkræft og /eller blodpropper .

stråling

Radiation normalt følger både en lumpektomi og en mastektomi . Det er designet til at fjerne enhver kræftceller , der forbliver efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------