Position: sygdoms > 5 >

brystkræft kirurgi opsving

   Kirurgi i en eller anden form , enten en mastektomi eller lumpektomi , anbefales til næsten alle brystkræftpatienter . Operationen er designet til at fjerne kræftceller og /eller tumor fra brystet for at fjerne kræften fra kroppen og forhindre den i at vokse . Mens kirurgi har en forholdsvis høj grad af succes til behandling tidligt stadium brystkræft , kan tilbagesøgningen processen langsom

Post Kirurgi


Patienter generelt er placeret i et hospital opvågningsstuen i flere timer umiddelbart efter operationen . På opvågningsstuen , er patienter overvåges for at sikre, at der er nogen bivirkninger fra anæstesi eller kirurgi . Patienter , der vågner op i helbredelsen ofte føler kulde , som en følge af anæstesi administreres under operationen .

Hospital hvileperiode


Patienter , der er givet en lumpektomi ( en fjernelse af kun den del af brystet med det faste og ikke hele brystet ) generelt ikke forbliver på hospitalet natten over . Proceduren sker på en ambulant og de går hjem samme dag . Mastektomi patienter , og patienter, som har en lumpektomi , der også omfatter fjernelse af nogle lymfeknuder , normalt er nødt til at bo på hospitalet i to til tre dage efter operationen . I begge tilfælde umiddelbart i dagene efter operationen , læger anbefaler patienterne at komme ud af sengen og begynder at gå rundt kort inden for få timer fra at vågne fra en operation . Arm øvelser bør påbegyndes dagen efter operationen for at hjælpe afværge og forebygge arm stivhed forårsaget af kirurgi .

Vigtige faktorer efter Kirurgi


I dagene umiddelbart efter operationen , bør pleje af den kirurgiske indsnit være patientens første prioritet . Patienterne skal sikre , at de tager ordentlig pleje af såret og dressing fra incisionen . Afløb er normalt tilknyttet , især i tilfælde af mastectomies , at give væske og affald til at dræne fra indsnit . Patienter skal tømme disse kloakafløb . Læger vil også advare patienterne specifikke tegn på infektion at se , herunder usædvanlige dræning , smerte ved snit eller feber . Hvis disse tegn på infektion opstår , skal patienten konsultere en læge med det samme . Smertestillende medicin ( enten anti-inflammatorisk eller opiat-baserede smertestillende medicin ) kan ordineres til at behandle den smerte , der bliver hængende i flere dage efter operationen .
De bør afholde sig fra at sove på den side , hvor operationen fandt sted i løbet af denne periode , og indtil lægen siger, det er sikkert at gøre det .

Post-mastektomi smertesyndrom

Ca. 20 procent til 60 procent af kvinderne , der gennemgår mastectomies udvikler post-mastektomi smerte syndrom ( PMPS ) . PMPS er en kronisk nerve smerte, som kan resultere form af enten en lumpektomi eller mastektomi . Symptomerne omfatter prikken , kløe og følelsesløshed på armen og smerter i brystvæggen , skulder , arm , armhule eller kirurgisk snit . PMPS kan behandles med smertestillende medicin .

Øvelser

Patienter, som gennemgår enten en lumpektomi eller en mastektomi skal gøre øvelser for at hjælpe med at minimere bivirkningerne af kirurgi og opretholde en normal bevægelse i armen . Dette gælder især for kvinder , der også gennemgår strålebehandling , som kan forårsage dvælende problemer i skulder og arm , der varer i op til ni måneder efter strålebehandlinger ende . Ergoterapeuter vil designe en øvelse program er skræddersyet til hver enkelt patients behov , og lægerne vil generelt fortælle en patient , når det er sikkert at begynde at gøre disse øvelser , som ikke kan indtil afløb og sting er fjernet . Øvelser omfatter hæve armen over hjertet i 45 minutter to gange dagligt , åbne og lukke en knytnæve mellem 15 til 25 gange fire gange dagligt , og /eller åndedrætsøvelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------