Position: sygdoms > 5 >

faser af esophageal kræft

   Når kræftceller findes i røret løber fra halsen til maven , diagnosen er kræft i spiserøret . Selv om spiserøret har mange lag til det, kan mere avancerede stadier af kræft i spiserøret spredes gennem disse lag til andre væv og organer i kroppen . Det er vigtigt at kende stadier af denne sygdom , hvis det nogensinde påvirker dig eller nogen du kender

Stage 0


Stage 0 er det tidligste stadium af kræft i spiserøret , når unormale celler er netop blevet fundet i vævet i spiserøret .

Stage I


fase I betyder, at de unormale celler er blevet kræft og kan have spredt sig ud over den første lag af væv i spiserøret .

fase II


I fase IIA har kræft spredt til den yderste del af spiserøret . I fase IIB , er kræftceller i de lag af spiserøret væv og nærliggende lymfeknuder .

Stage III

I tredje fase af kræft i spiserøret , har kræften spredt ud over den yderste del af spiserøret til nærliggende væv og lymfeknuder .

Stage IV

Stage IVA betyder , at kræften har spredt sig til lymfeknuder , uanset om nærliggende eller fjernere til spiserøret . Stage IVB betyder , at kræften har spredt sig ikke blot til lymfeknuder , men også til andre organer i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------