Position: sygdoms > 5 >

historien om tarmkræft

   Tarmkræft er generelt betragtes enhver form for kræft opstår i de store tarme . Selvom navnet tarmkræft normalt gælder for kræft i tyktarmen , kan det gælde for enhver kræft forekommer i den nedre mave- tarmkanalen ( kolon eller rektum ) , og dermed også går den kombinerede navn kolorektal cancer

Du skal bruge: .
Car .
Blyant og papir til at tage noter .
.
Shoppe rundt .
Loppemarkeder .
Købmand .

Historie


Kræft har været tydeligt i mennesker så langt tilbage som historien kan spores . Unormale vækster findes på menneskeknogler i alderen over 10. 000 år har vist tegn på knoglekræft . I Egypten i 1600 f. Kr. , beskrev en egyptisk læge, der behandler tumorer eller sår i brystet gennem noget , han kaldte " den brandøvelse . " Registreringer af tarmkræft af National Cancer Institute i USA har været holdt siden 1975 . Tarmkræft er den tredje hyppigste kræftform hos både mænd og kvinder . Det er også angivet som kræft med det tredje højeste dødelighed . Men undersøgelser viser , at i de seneste 30 år er faldet i U. S. både i forekomst og dødelighed .

Årsager


I de fleste tilfælde tarmkræft udvikler sig langsomt over en årrække . Ninety- fem procent af begivenheder begyndte som en polyp , som er en vækst på væv er slimhindebelægning tarmvæggen . Polypper er ikke nødvendigvis kræft , men visse typer er kendt som adenom kan blive kræft . Den polyp vil vokse både udad og nedad i vævet , og graden af kræft er bestemt af de berørte graden af væv . Firs procent af polypper er forårsaget af ubestemt grunde har dog arvelighed fundet at påvirke en persons chance for at pådrage sig tarmkræft .

Symptomer


Symptomer på tarmkræft nævnes : blødning fra endetarmen , blod i afføringen , vedvarende diarré , mavesmerter og kramper i den nederste mave , og følelsen af , eller trang til at have afføring uden brug . En person bør konsultere en læge efter at have oplevet disse symptomer i flere uger .

Behandlinger

Behandlinger for tarmkræft variere meget afhængig af størrelse , graden , ramte område og stadium af kræft . Tidlige stadier ofte kan behandles helt med kirurgi . Strålebehandling bruges sjældent i tyktarmen , men kan bruges i forbindelse med kirurgi i endetarmen . Kemoterapi er sjældent brugt i begge tilfælde , men kan bruges til at forsøge at forhindre spredning fra nogen kræftceller , der er savnet under operationen. Fremskredne stadier ( hvilket betyder, at kræften har spredt sig til andre organer ) er mest sandsynligt, at blive behandlet gennem kemoterapi .

Forventninger

Hvis der er fanget tidligt , der er mere end en halvfems procent overlevelse . I fremskredne stadier , er tarmkræft ofte anset for at være uhelbredelig . Det er meget vigtigt at fange tarmkræft i de tidlige faser, som kan være vanskeligt på grund af oftentimes langsomme karakter af kræft vækst .

Forebyggelse

Studier i de seneste år tyder på, at kost og livsstil kan hjælpe med at forhindre tarmkræft . Spise mindre rødt kød og flere grøntsager højt fiberindhold kan hjælpe . E-vitamin , calcium og andre antioxidanter også menes at spille en rolle i forebyggelsen tarmkræft . Det tydeligste sammenhæng mellem forebyggelse og tarmkræft indebærer opretholdelsen af en sund vægt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------