Position: sygdoms > 5 >

hudkræft forebyggelse og tidlig påvisning

   Hudkræft er den mest almindelige form for kræft i USA , der berører mere end 1 million mennesker hvert år , i henhold til American Cancer Society . Denne tilstand kan påvirke alle på alle aldre , men er mere tilbøjelige til at udvikle i lette flået mennesker , der med en familie historie af hudkræft , personer over 50 og dem udsættes for solen regelmæssigt . Hudkræft er mest almindeligt forekommende på det ansigt, hals , hænder og arme

Skin Cancer Definition

Hudkræft opstår, når hudceller vokser unormalt , og hvis de ikke behandles disse kræftceller kan sprede sig i hele kroppen . Prognose afhænger af den type kræft det er , og dens stadium, hvor diagnosen . Der er tre hovedtyper af hudkræft , ifølge National Human Genome Research Institute .

Basalcellekarcinom og planocellulært karcinom er klassificeret som ikke-melanom kræft, og er mindre tilbøjelige til at sprede sig til andre dele af kroppen . Basalcellekarcinom er den mest almindelige form for hudkræft og påvirker op til 90 procent af diagnosticerede disse . Denne type kræft udvikler sig primært på overkroppen . Melanom hudkræft er den mest alvorlige , især blandt yngre mennesker , og de fleste kan forårsage dødsfald . Denne hudkræft udvikler det meste på underkroppen

Skin Cancer Prevention

Som UV eksponering er en af de primære risikofaktorer for at udvikle hudkræft . undgå solen i den midterste del af dagen , mellem 10 AM og 4 p. m. , når solen er på sit varmeste . Bær beskyttende beklædning, f. eks en bredskygget hat , solbriller , langærmede skjorter og bukser eller UV-godkendt beskyttelsesdragter med en UPF 50 . Mørkere-farvet tøj giver mere UV- beskyttelse end lysere farver .
Brug solcreme med en SPF på mindst 15 og UVA og UVB beskyttelse . Bruge solcreme året rundt , selv på overskyede dage og om vinteren . Påfør 15 minutter før udsættelse for sol og fortsætter med at genanvende regelmæssigt , mindst to gange i timen , mens der udsættes for solen , især hvis i vandet eller sveder . Undgå solarium og solarier .

tidlig påvisning af hudkræft

For tidlig påvisning af hudkræft , bør du undersøge dig selv hver måned , National Cancer Institute siger. Alle usædvanlige hud mærkninger , modermærker eller hud vækstrater eller ændringer af eksisterende mærker bør rapporteres til en læge med det samme . Bruge et spejl i et godt oplyst rum til check svære at se områder af kroppen . Vækster , der er mørk i farven med ujævne margener , kløende eller bud , oser , blødning eller skællet bør indberettes .

tidlig påvisning af hudkræft kan også være effektive med en gang om året screening af en sundhedsperson , der udfører en hele kroppen hud undersøgelse . Dette er vigtigt, især hvis der er en arvelig hudkræft eller for personer over 50 år gammel, hvis den konstateres tidligt nok , kan enhver hud abnormaliteter behandles , før de bliver til kræft.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------