Position: sygdoms > 5 >

hvad er bronchoalveolar karcinom ?

   Bronchoalveolar karcinom-også kendt som bronchioalveolar carcinom , eller BAC-er en af de sjældneste former for lungekræft . Denne form for lungekræft forekommer oftest i en bestemt delmængde af befolkningen, og selv om tidlig behandling kan være effektiv , de fleste personer, der lider af den sygdom, der ikke har en god langsigtet prognose

Definition


Bronchoalveolar carcinom er en ondartet form for lungekræft , der vokser og breder inden alveolære luftvejene i lungerne . Det er en af de få former for kræft , der ikke har en godartet type : Hver forekomst af bronchoalveolar karcinom anses ondartet . Denne form for lungekræft er mest almindelig i nonsmoking midaldrende kvinder, særlig asiatiske kvinder .

Årsager


Mens den præcise årsag til bronchoalveolar karcinom er ukendt , medicinske forskere mener , at eksponering for giftige stoffer er den vigtigste medvirkende faktor . Asbest og radon er to af disse potentielt lunge-kræftfremkaldende stoffer . Visse virus er også tænkt på eventuelt at bidrage til bronchoalveolar karcinom udvikling .

Symptomer


Bronchoalveolar carcinom ramte vist en række karakteristiske symptomer , herunder: . svaghed , træthed , en alvorlig og /eller vedvarende hoste , ofte ledsaget af blodige slim , vægttab , åndenød og smerter i brystet

Behandling

Bronchoalveolar karcinom , ligesom de fleste andre former for lungekræft , er generelt behandlet i en af tre måder : kemoterapi , strålebehandling eller kirurgi . En operation , hvor en portion , eller Lap , i lungerne er fjernet , er normalt den mest effektive , men på grund af den aggressive karakter af denne form for lungekræft , er det yderst vanskeligt at forhindre nye tumorer fra formning .

Prognose

Prognosen for patienter med bronchoalveolar karcinom er dårlig . Denne form for kræft spreder hele alveolære luftvejene hurtigt , og selv om kirurgi og andre former for behandling kan stall sin progression for en tid , på lang sigt chance for at overleve sygdommen er slank .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------