Position: sygdoms > 5 >

lungekræft - hvad de kan forvente i de sidste faser

  

Prognose


X-stråler , CT -scanninger , knogler scanninger og. . MR-scanninger er test, der anvendes til at bestemme stadier af lungekræft . Ultralyd og biopsi er andre diagnostiske procedurer , der kan fortælle lægerne , om kræften har spredt sig og sprede sig til andre organer . I modsætning til etape 1 , hvor kræften er begrænset til lungerne , er stadie IV lungekræft terminal , som det har spredt sig fra lungerne til andre områder i kroppen . Den fase af kræft refererer til i det omfang , at sygdommen har spredt sig i hele kroppen . Dette har en effekt på de tilbudte typer behandling . En prognose for lungekræft i et fremskredent stadium er meget værre , end hvis kræften viser sig at være i et lavere trin . Men da lungekræft ofte ikke diagnosticeret , før de sene stadier , det er en vanskelig kræft at behandle . Overlevelsesrater er lave , med få mennesker, der lever i mere end et år efter diagnosen . Trods de seneste fremskridt i behandlingen af andre former for kræft , viser en rapport udgivet af American Lung Association , at de fem -års overlevelsesraten for personer diagnosticeret med lungekræft er stadig en lille brøkdel i forhold til de betydeligt højere overlevelsesrate i forbindelse med andre kræftformer.

Symptomer


Symptomer i slutstadium lungekræft omfatter åndedrætsbesvær, brystsmerter , hoste blod op i spyt , mærkbare vægttab og anoreksi . Åndenød er ofte på grund af væske indsamle omkring lungen, blokering luftstrøm . I trin IV lungekræft , har kræften spredt sig til væv, der omgiver tumoren , eller det har spredt sig til begge lunger . I mange tilfælde også kræft breder sig til hjernen , lever, nyre , prostata eller knogle gennem blod og lymfesystemet . Fordi kræften har spredt til andre organsystemer i kroppen , en person begynder at have medicinske problemer end dem, der vedrører åndedrætsorganerne . Hvis kræften spreder sig til hjernen , kan en person begynder at opleve anfald , svaghed på den ene side af kroppen eller vision problemer . Et individ bør være bekymret , hvis han lider af hyppige luftvejsinfektioner eller har en hoste , der bliver gradvist værre , eller ikke går væk med tiden .

palliativ pleje


I anden fase IV lungekræft , væske samler i lungerne og behov at være drænet for at forhindre lungerne fra fylde med væske . På dette tidspunkt kan kræft ikke kan helbredes . Patienterne er dybest set forudsat palliativ behandling til at mindske smerter og gøre dem så behageligt som muligt . Kemoterapibehandlingen under den sene fase af lungekræft kan bremse væksten af en tumor til at forlænge livet for så længe som muligt . For patienter , der bekymre sig om bivirkninger af kemoterapi påvirker deres livskvalitet , som regel lægerne opmærksom på, at bivirkningerne af behandlingen er normalt kun midlertidige og kan være langt mindre alvorlig end symptomerne på sygdommen . Strålebehandling er en anden mulighed , der tilbydes for at forbedre livskvaliteten for den resterende tid ved at bidrage til at afhjælpe smerter i brystet og hoste . Men den beslutning om at forfølge behandling i den afsluttende fase af sygdommen er , at af patienten og hendes familie .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------