Position: sygdoms > 5 >

risikofaktorer for blærekræft

   Blærekræft påvirker en orgel i bughulen , som gemmer urin , indtil det passerer gennem kroppen. Flere former for blærekræft ( der er ni , herunder overgangsordninger , overfladisk , invasive , og planocellulær cancer ) har fælles risikofaktorer . Disse faktorer omfatter rygning , kost , eksponering og alder og gender. It er vigtigt at kende disse risikofaktorer, således at en borger kan mindske sin risiko for at få denne sygdom

ryger


Rygning er en fælles risikofaktor for at få blærekræft . Rygere er mere end dobbelt så stor sandsynlighed som ikke-rygere til at udvikle blærekræft . Dette skyldes kemikalier fra tobak gemmes i urinen og kan inficere cellerne i blæren .

Eksponering


En persons arbejdsmiljø kan gøre ham mere tilbøjelige til at udvikle blærekræft . At blive udsat for maling , frisør forsyninger , og andre kemikalier øger en persons risiko .

Kost


En kost højt i stegt mad og fedt er en anden risikofaktor . Ikke drikker nok vand kan øge risikoen så godt, som kemikalier ophold lagret i kroppen frem for at blive tømt ud .

Alder og køn

kaukasiere er dobbelt så stor sandsynlighed som andre racer for at udvikle blærekræft , og hanner er fire gange så stor sandsynlighed som kvinder . Også , over 70 % af patienter med blærekræft er over 65 år .

Genetics

En familie historie af blærekræft øger risikoen så godt. Dette er muligvis forårsaget af udsættelse for de samme kemikalier , eller fra en muteret gen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------