Position: sygdoms > 5 >

Hvornår blev kemoterapi brugt første gang ?

   Selv om " kemoterapi " kan henvise til enhver lægemiddel til behandling af en sygdom , langt de fleste mennesker forbinder ordet med en klasse af lægemidler bruges til behandling af kræft og tumorer . Der er over 100 forskellige kemoterapi eller bio-terapi medicin i brug fra 2009 . Kemoterapi medicin kommer i pille form såvel som topiske cremer , men kan også injiceres i venerne eller direkte ind i en tumor , hvis nødvendigt. Det fælles kendetegn for alle disse typer af kemoterapi medicin er deres celle-destruktion egenskaber . Kemoterapi påvirker reproduktion af celler , forhindre cellerne i at formere sig at oprette kopier eller nye celler

Du skal bruge: .
god lytter ører
Vise støtte og forståelse for din vens valg .

Første brug


Kemoterapi som et begreb daterer sig tilbage til Anden Verdenskrig, selv om dette oprindelige form ikke var relateret til behandling af kræft eller bruges som en medicin . Under en verdenskrig militæroperation , blev en række mennesker er udsat for sennepsgas . I de efterfølgende tests , var dem, der blev udsat for gas, der findes at have lavere end normalt antal hvide blodlegemer . Således blev sennepsgas ses som en celle-ødelægge agent .

Første kemoterapi Kræftbehandling


Læger observerede egenskaber sennepsgas og deres virkninger i løbet af 1940 's og spekuleret på, at hvis sennepsgas ødelagt hvide blodlegemer , der var celler, reproduceres ofte , gas kan også ødelægge kræftceller siden kræftceller også reproducere hyppigt . Med denne idé i tankerne , var der flere patienter med fremskreden lymfekræft intravenøst med sennepsgas . Disse patienter dramatisk forbedret , omend midlertidigt , og dermed den moderne tanken om kemoterapi blev født .

Anti-folater


Inspireret af de eksperimenter af 1940's , begyndte Dr. Sidney Farber en klinisk undersøgelse af virkningerne af blokerende folater ( naturligt forekommende , vandopløselige B-vitaminer ) . Farber administreret en anti-folat kaldet AMT til børn med leukæmi , og opdagede, at AMT var i stand til at blokere for cellens adgang til folater som de har behov for at vokse og overleve . Brug af denne behandling , Farber opnået midlertidig remission hos børn med leukæmi . Denne succes var den tidligste form for anti-metabolisk kemoterapi, som bruges til at ødelægge kræftceller .

6-mercaptopurin

I 1984 begyndte Farber og Burchenal , en læge på Sloan Kettering , til yderligere at udforske forbindelsen mellem folater og kræft celler. Purinindhold kunne forhindre celler fra dividere ved at afbryde division processen . Som et resultat af denne test , pioner Farber og Burchenal 6-mercaptopurin , et stof, der ligner en naturlig purin og forhindrer celler fra dividere ( reproduktion ) . Dette stof er stadig i brug fra 2009 .

kombinationskemoterapi

Mens brugen af kemoterapi narkotika var en bredt accepteret praksis så tidligt som 1955 , da regeringen oprettede National Cancer Kemoterapi Service Center , udbredt brug af kombinationer af forskellige kemoterapi narkotika ikke bliver accepteret , indtil 1960-erne .
I 1960 's og 1970 's , læger begyndte at eksperimentere med en kombination af forskellige kemoterapi medicin til behandling af kræft . Lægerne konstateret, at ved at kombinere kemikalier , der forstyrrer cellevækst , leukæmi hos børn og Hodgkins sygdom kunne helbredes . Dette ændrede den medicinske holdning til kemoterapi , begyndte processen med opdagelse og kombination , der stadig eksisterer den dag i dag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------