Position: sygdoms > 5 >

anbefales behandlinger for efter en dobbelt mastektomi

   Efter fjernelse af begge bryster på grund af en dobbelt mastektomi , enten på grund af kræft eller risikoen for kræft , læger tendens til patienten undertiden forsøge at rekonstruere brysterne til at reducere omfanget af ar og venstre over vansiret væv . Fysiske og følelsesmæssige forandringer , der følger med en dobbelt mastektomi kan blive behandlet i en række forskellige måder , afhængigt af behovet for patienten og hendes tilstand

opfølgende behandling


En kvinde , der har haft både hendes bryster fjernet vil tage nogen tid at komme sig . Det første væsentlige ting at behandle lige efter operationen vil være operationsstedet . Bør udvises forsigtighed til korrekt klæde de sår og rengør bandager dækker operationsstedet . Ophobning af blod og væske på det sted, de sår, er en fælles begivenhed sende et dobbelt mastektomi . Nødvendige skridt skal tages for dræning af væske fra operationen område, når det er healing . Mængden af drænet væske skal måles og rapporteres til lægen for kontrol for uregelmæssigheder . Behandlingen på dette tidspunkt også en korrekt forvaltning af narkotika til at kontrollere smerten og støtte i genvinding af patienten. De pårørende skal have et øje for detaljer og har til straks at informere lægen ved det første tegn på en infektion i såret området . Nogle patienter kan føle følelsesløs i armen område, tæt på brystet på grund af beskadigede nerver . Hendes arm kan svulme op på grund af lymfeknuder er fjernet, og dette skal behandles med terapi . Det vil være nødvendigt for patienten at begrænse hendes bevægelser og undgå visse private tøj på brysterne . Patienten vil være forpligtet til at bære kirurgisk strømper for at holde ben og fod blodpropper i skak . I tilfælde af rengørings- eller brusebad , har man at blive taget for at holde området tørt .

psykologisk behandling


En konstant følelse af depression , tab og hjælpeløshed ledsager enhver form for mastektomi . Da brystet symboliserer feminine træk og nærende evne til kvinden , mange patienter føler, at de mister deres identitet som en kvinde på grund af kirurgi . Psykoterapi og regelmæssig rådgivning sessioner eller endog gruppe behandling med andre patienter kan bidrage til at genskabe tilliden til sig selv som hun føler mindre isolerede og mere komplet , hjælper hende genvinde sit tidligere liv .

brystproteser og genopbygning


For at give patienten udseendet af en fuld-breasted kvinde , kunne lægerne anbefaler brug af brystproteser eller anbefale at gå til brystrekonstruktion kirurgi . Med den tidligere , kan patienten nyde fornemmelsen af naturlige bryster på hendes bryst i en smertefri metode , hvor en kunstig breastlike udlæg lavet af enten fiber , skum eller gel i enhver form , størrelse eller farve kan tilpasses monteres på hende undertøj . Nogle gange kan patienten gå til en brystrekonstruktion operation , hvor en kosmetisk kirurg kan genopbygge bryster fra resterende væv , enten umiddelbart efter mastektomi proceduren eller længe efter .

Post Healing Care

Når operationen heler og såret området er tørt , bør patienten begynde at massere området med olie eller creme hver dag . Dette vil hjælpe med at holde huden på brystet mørt og også hjælpe med at forhindre dannelsen af en hård fiberlike frakke på området . Efter mange uger efter operationen , kan kirurgen råde patienten til at bære en bh for støtte . Mens der i nogle tilfælde en virksomhed er man nødt til at blive båret hele tiden , i andre tilfælde kan patienten blive bedt om at bruge en normal man kun i løbet af dagen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------