Position: sygdoms > 5 >

årsagerne til strubehovedet kræft

   Kræft i strubehovedet kaldes også kræft i strubehovedet eller hals kræft . Den mest almindelige årsag til denne form for kræft er rygning . Drukkenskab kan også føre til kræft i strubehovedet . Mænd er mere tilbøjelige til at indgå kontrakter strubekræft end kvinder , især mænd over 55

Fakta


Den larynx eller strubehoved er en lille orgel på forsiden af halsen . Det er omkring to inches lang . Strubehovedet har to bands af muskler , der udgør stemmebånd . Dette orgel spiller en rolle i at tale , synke og trække vejret . Kræft i strubehovedet kan begynde i nogen del af strubehovedet . Oftest begynder i glottis , som er det midterste del af strubehovedet , og hvor strubehovedet findes . Hvis kræften breder sig uden for strubehovedet , det påvirker sædvanligvis den lymfeknuderne i halsen eller andre områder af hoved og hals .

Risikofaktorer


Mennesker med visse risikofaktorer har en øget sandsynlighed for at pådrage kræft i larynx . Disse risikofaktorer omfatter rygning og drikkeri , især når du er færdig sammen . Denne form for kræft opstår som regel hos mænd over 55 år . Afrikanske amerikanere er mere tilbøjelige end kaukasere at blive diagnosticeret med larynx cancer . Hvis du har en historie af hoved -og halscancer , eller hvis du har været udsat for svovlsyre , asbest eller andre kemikalier på dit job , din risiko for kræft i struben stiger .

Symptomer


Symptomer på strubekræft omfatter hæshed , der ikke løser i en uge eller to , nakkesmerter , synkebesvær og hævelse i nakken . En hoste kan være til stede , eller du kan hoste blod op . Utilsigtet vægttab eller en vedvarende ondt i halsen kan også være tegn på strubekræft .

Prognose

Kræft i strubehovedet kan kureres i 90 % af patienterne hvis de opdages tidligt . Hvis kræften spreder sig til andre dele af halsen , kan det være helbredes cirka 50 % af tiden . Hvis det spreder sig til andre områder af kroppen , er det ikke helbredes .

Behandling

Behandling af denne type kræft er rettet mod at fjerne kræft og forhindre den i at brede sig til andre dele af kroppen . Kirurgi eller strålebehandling kan anvendes til behandling af tumoren . Hvis svulsten er stor, kan stråling kombineret med kemoterapi anbefales . I nogle tilfælde kan din læge vælge kirurgi . En kunstig strubehovedet kan implanteres , og du kan have brug for taleundervisning for at lære alternative metoder til at tale .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------