Position: sygdoms > 5 >

behandling for kræft i bugspytkirtlen

   Kræft i bugspytkirtlen normalt ikke giver symptomer , før sygdommen er veletableret i kroppen ( og de symptomer, det gør producere , såsom mavesmerter , vægttab og depression , er fælles for mange andre forhold ) . Selv om der er fanget tidligt , kan sygdommen spredes hurtigt , og prognosen er generelt dårlig . Alligevel er der behandlinger for kræft i bugspytkirtlen , og nye metoder til behandling er under konstant undersøgelse

Kirurgi


operation for at fjerne svulsten er muligt i de tidlige stadier af kræft i bugspytkirtlen. Kirurgi varierer afhængigt af, hvor i bugspytkirtlen tumor er placeret. Hvis tumor er i halen eller organ i bugspytkirtlen , en operation kaldet distale pancretectomy kan udføres , hvor kirurgen fjerner en del af bugspytkirtlen og eventuelt milten . En Whipple procedure sker , når svulsten er i hovedet af bugspytkirtlen . Under Whipple procedure , fjerner kirurgen lederen af bugspytkirtlen sammen med dele af den duodenum ( tyndtarmen ) og galdegang og galdeblæren . Maven kan også være delvist fjernes . Både distale pancretectomy og Whipple procedure er komplekse operationer , så det er vigtigt at vælge en kirurg med en masse gode erfaringer i at udføre disse operationer .

Kemoterapi /Strålingsforskning


kemoterapi og strålebehandling er ofte brugt post-operation for at dræbe resterende bugspytkirtelkræftceller og forhindre en kræft igen . De kan også bruges , hvis kræften har spredt sig langt nok , så kirurgi er ikke længere en holdbar løsning . Den kemoterapi narkotika gemcitabin er almindeligt anvendt til behandling af kræft i bugspytkirtlen . Målrettede lægemidler-lægemidler , der kæmper abnormiteter i kræftceller i stedet for bare ukritisk at ødelægge dem-er en ny form for terapi , der kan hjælpe forlænge overlevelsen inden for bugspytkirtelkræft patienter . Erlotinib ( firmanavn Tarceva ) er et af disse målrettede behandlinger .

Clinical Trials


Fordi kræft i bugspytkirtlen er så ofte diagnosticeres i en fremskreden , kan det være værd at se på kliniske forsøg med nye lægemidler mod kræft . Forskere undersøger løfte om stoffer, der lukker ned blodkar vækst ( og sulte tumorer af nødvendige blod ) og pancreascancer vacciner, anspore immunsystemet til at bekæmpe kræftceller mere effektivt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------