Position: sygdoms > 5 >

behandlinger til akustisk neuroma

   Akustisk neuroma , også kendt som vestibulære schwannoma , er en almindelig godartet hjernesvulst , der udgør i nærheden af hjernen på en del af den ottende kranie nerve . Sin vækst og progression er typisk langsomt , og det ofte stadig er så lille , at symptomerne aldrig undertiden udvikler sig. I modsætning til kræft svulster , betyder det ikke invadere hjernevæv og er derfor let kan behandles gennem enten kirurgi , radiosurgery eller en kombination deraf. Desværre , hver type operation indebærer en række mulige bivirkninger .

Du skal bruge:
Loose Beklædning
. Korrekt Måltider .

Symptomer


Symptomer på en akustisk neuroma typisk opstår som en følge af tumor lægge pres på kranienerver . Symptomerne varierer typisk baseret på størrelsen af tumor ( men ikke altid ) og kan omfatte gradvis høretab , forstyrret ligevægt , vertigo ( svimmelhed ) og i ansigtet følelsesløshed og svaghed . Selvom det er sjældent i forekomst , er det muligt for tumor bliver stor nok til at trykke på hjernestammen og blive livstruende .

Overvågning


I betragtning af at mange akustiske neurom stadig små nok til ikke at give symptomer , er enkel overvågning af svulsten anbefales at sikre, at det ikke bliver for stor . Skulle symptomer udvikle eller hvis undersøgelser bekræfter det er i virkeligheden , vokser , vil din læge højst sandsynligt anbefale operation eller strålebehandling .

stereotaktisk strålebehandling


stereotaktisk kirurgi er en metode til behandling , der indebærer koncentrerede doser af stråling direkte på tumor . Ingen indsnit er nødvendigt , og kun lokal anæstesi er nødvendig . Radiosurgery stopper væksten af tumor , samt give behandling for resterende tumorer , der er umulige at blive fjernet ved hjælp af konventionelle hjernekirurgi . Det sjældent får svulsten til at forsvinde helt, og svulsten kan potentielt fortsat med at vokse efter strålebehandling.

Negative aspekter af radiosurgery omfatter en række bivirkninger, og dens relativt høje langsigtede omkostninger . Bivirkninger omfatter svimmelhed , ansigtet følelsesløshed , hovedpine , kvalme og i sjældne tilfælde , kranienerver lammelse . Konsekvent og hyppig opfølgning MRIs i løbet af flere år er nødvendige for at sikre, at svulsten har ikke vokset eller blive ondartede . radiosurgery anbefales ikke til tumorer større end 3 cm og har alle de samme risici i forbindelse med kirurgisk fjernelse

Kirurgi

Kirurgisk fjernelse afhænger af beliggenhed og størrelse af tumor og omfatter tre forskellige tilgange : midt fossa ( små tumorer ) og sub-occipitale og trans-labyrintiske ( mellemstore og store tumorer ) .

Den midterste fossa ( oven på og foran øret) tilgang indebærer fjerne en firkantet stykke knogle ligger foran øret og helt fjerne tumoren . Denne form for kirurgi er ikke uden potentielle komplikationer og bivirkninger . Afhængigt af placering af tumor , kan den samlede høretab opstår . Derudover adgang til tumor , skal tindingelappen , som er ansvarlig for hukommelse og tale , blive skubbet til side . Jo længere lap er malplaceret , desto større er chancen der for patienten at udvikle problemer .

mellemstore og store virksomheder tumorer typisk fjernes ved hjælp af sub-occipitale eller trans-labyrintisk tilgang . Sub-occipitale ( bag og under øret) tilgang-også kaldet retrosigmoid-ofte ved at flytte lillehjernen at få adgang til tumor , mens trans-labyrintiske ( via øregangen ) tilgang indebærer indtastning af interne øregangen gennem mastoid og semi -cirkulært kanaler .

Mens trans-labyrintiske kræver ikke samspil med hjernen , det fører i den samlede høretab i alle tilfælde , og derfor er sub-occipitale foretrukne , når patienten ønsker at være bevare hørelsen . Trans-labyrintisk er anbefalet af de fleste læger på grund af den lave risiko for hjerneskade og udsigten det giver af svulsten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------