Position: sygdoms > 5 >

brystkræft kirurgi procedurer

  

Introduktion


Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , brystkræft er den anden mest almindelige form for kræft for kvinder . I 2005 blev næsten 186. 467 kvinder og 1. 764 mænd diagnosticeret med brystkræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society vil de fleste patienter , som går gennem behandling for brystkræft med stor sandsynlighed få opereret involveret i deres behandling planer .

lumpectomy


Når man ser på at fjerne kræft fra brysterne , læger har en af to muligheder for fjernelse : en lumpektomi eller en mastektomi . I en lumpektomi , er kun de smittede klumper og nogle af de omkringliggende raske væv fjernes operativt fra brystet . Efter de fikserede er blevet fjernet , er strålebehandling afsluttet til at sikre, at ingen tilbageværende kræftceller overlever i brystet . I nogle tilfælde kan kemoterapi også anvendes , eller en blanding af både stråling og kemoterapi efter lumpektomi er udført . Fordelen ved en lumpectomy over en mastektomi er , at de fleste af brystet er reddet fra fjernelse . Lumpectomies er forbeholdt patienter med enten stadium I eller fase II brystkræft .

Mastektomi


En mastektomi er en anden mulighed for brystkræft kirurgi . I denne procedure , alle fra brystvæv , samt nogle omkringliggende væv fjernes kirurgisk fra kroppen . I denne procedure , har kræft spredt sig til et punkt, uden at fjerne alle de brystvæv , at kræften har en høj sandsynlighed for at vende tilbage . Afhængigt af hvor alvorlig brystkræft er blevet , kan kirurgen udføre enten en total mastektomi eller en radikal mastektomi . Et samlet mastektomi omfatter kun fjerne brystvævet . En radikal mastektomi omfatter fjernelse af brystvæv samt omkringliggende væv og lymfeknuder at kræften kan have spredt sig til . Ligesom en lumpektomi , stråling og kemoterapi ofte er ansat efter operationen for at sikre, at eventuelle resterende kræftceller er ødelagt .

Rekonstruktive

Et andet fælles brystkræft kirurgi , der normalt udføres efter en mastektomi er bryst rekonstruktionskirurgi . At tabe en bryst er en vanskelig udfordring for de fleste kvinder , og rekonstruktionskirurgi giver mulighed for kirurgiske opførelse af en ny bryst højen . Denne operation er normalt udføres af en plastikkirurg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------