Position: sygdoms > 5 >

den bedste behandling for recidiverende melanom

   Melanomer er den mest dødelige form for hudkræft . Det er en af de top 10 mest almindelige kræftformer i USA , med over 62. 000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år og bidrage til mere end 11. 000 dødsfald hvert år . Melanom forekommer mere nu end tidligere , primært på grund af øget udsættelse for sol og brug af solarier , såvel som andre risikofaktorer

Screening


Screening for tilbagevendende melanomer er et af de vigtigste dele af forvaltningen . Melanom kan spredes hurtigt , og nogle gange symptomer er fraværende . Derfor er det vigtigt at selv undersøge huden for at lede efter noget unormalt og til regelmæssigt at besøge din hudlæge . Mange gange de bedste resultater opnås , hvis melanom er fanget tidligt .

lokaliteter af Gentagelse


melanom kan gentage sig i et område tæt på , hvor det oprindelige melanom blev fundet og fjernet ( kaldet "lokale gentagelse " ) , på et andet site af din krop på samme tid eller efter den første melanom blev fjernet ( kaldet "anden primære " ) , eller på et fjernt sted på kroppen ( kaldes " metastatisk melanom " ) . Risiko for tilbagefald afhænger af tykkelsen af den første ( primære ) tumor , hvorvidt ulceration ses på stedet af den primære tumor , og hvis der er områder af tumor vækst, kan ses omkring den primære tumor .

Behandling af lokalt recidiv


Den bedste behandling for recidiverende melanom varierer baseret på den primære melanom scenen , behandling af den første melanom , og hvor melanom opstår igen . For eksempel, hvis det melanom oprindeligt blev iscenesat som trin IV mere avanceret behandling er nødvendig , men vil sandsynligvis ikke være helbredende . Hvis den nye melanom er fundet på stedet af den oprindelige melanom eller i et isoleret område , er kirurgisk excision anbefales . Afhængigt af , om en eller flere læsioner er fundet biologiske eller kemoterapi og eventuelt regionale ekstremitetsperfusion ( dvs. når kemoterapi gives kun i en arm eller ben , ikke hele kroppen ) kan være påkrævet. Hvis de lymfeknuder er involveret , er det lymfeknude dissekerede .

Behandling af metastatisk melanom

Desværre ikke tilbagevendende melanom ikke reagerer på mange behandlinger . Imidlertid har nogle kemoterapi og biologiske agenter havde en vis succes med at opnå et svar .

Dacarbazin , en kemoterapi agent , er blevet brugt til melanom i nogen tid . Dacarbazin kan gives alene eller i kombination med andre kemoterapi narkotika , såsom cisplatin , vinblastin eller tamoxifen . Temozolomide , en nyere kemoterapi stof der indtages oralt, er ved at blive undersøgt for recidiverende melanom og har udvist en vis løfte.

Biologic terapi er en nyere teknik til mange typer af kræft, herunder tilbagevendende melanom . Selv i de tidlige stadier af efterforskningen , har nogle af disse biologiske agenser vist sig at skrumpe melanom . Typer af biologiske behandling vurderet i melanom omfatter immunterapi ( interferon , tumor nekrose faktor ) , vacciner , genterapi ( Augmerosen ) , og monoklonale antistoffer ( bevacizumab , ipilumumab ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------