Position: sygdoms > 5 >

diagnosen Hodgkins lymfom

   Kræft er forårsaget af ukontrollable cellevækst . Når kræft celler i lymfesystemet , hvide blodlegemer begynder at formere sig , men cellerne også begynde at miste deres evne til at bekæmpe infektioner . Denne proces kaldes Hodgkin 's sygdom

Forståelse lymfesystemet


Lymfesystemet svarer til en vand purifier , fordi det filtrerer bakterier og kræftceller . Dit lymfesystemet ligner blodkar . Lymfesystemet indeholder også lymfeknuder . Det er normalt for lymfeknuder , der er små kirtler der findes i armhuler , hals , bag brystbenet , lyske og mange andre dele af kroppen , bliver opsvulmet og øm , når kæmper for at undgå en infektion .

Årsager til Hodgkin 's lymfom


Det er uvist , hvad der forårsager Hodgkins sygdom . Nogle undersøgelser tyder på, at Hodgkins lymfom sker mere i personer, som har haft mononukleose , personer med et svagt immunsystem og dem med immune sygdomme som HIV eller AIDS . Denne sygdom opstår typisk mere hos mænd end kvinder . Tilfælde af Hodgkin 's strejker teenage hanner gennem først i trediverne , og derefter er mere typisk findes hos mænd efter deres midten af halvtredserne . Genetik kan også spille en rolle .

Symptomer


Mange mennesker , der er blevet diagnosticeret med Hodgkins lymfom har oplevet influenzalignende symptomer som feber , ondt i halsen og sveden natten . Andre symptomer kan omfatte næseblod , træthed og åndedrætsbesvær . Nogle mennesker oplever ikke nogen symptomer overhovedet . Der er ikke altid smerter involveret i det første stadium i en kræft . Det er vigtigt at se en læge , når du har symptomer , der er unormale for dig .

Diagnosticering Hodgkins lymfom

For at kunne diagnosticere Hodgkins lymfom , en række prøver er nødvendig . Flere tests , såsom en blodprøve , X-ray , CAT -scanning eller en MR-scanning, kan hjælpe med at opdage tilstedeværelsen af Hodgkins . Hvis noget er fundet fra en af disse prøver , vil lægen foretage en biopsi . En biopsi er en , når en lymfeknude fjernes og anbringes under et mikroskop for at se, om der cancerceller er til stede . Hvis kræftceller er til stede , vil lægen tage yderligere foranstaltninger for at se, hvor langt kræft har spredt sig , eller hvis det har spredt sig på alle . Dette vil være afgørende fase af kræft .

Behandling Hodgkins lymfom

Når en person er blevet diagnosticeret med denne sygdom , skal de omgående underkastes en række behandlinger såsom stråling og kemoterapi . Strålebehandling kan enten gives internt eller eksternt . Stråling anvendes til at skrumpe tumorer og dræbe kræftceller . Nogle af kroppens gode celler er ofte skadet under denne proces , men som regel kræve af behandlingen . Kemoterapi er en behandling , der bruger kemikalier eller narkotika til at dræbe kræftcellerne , og reducere størrelsen af tumorer . Hvis kræften er blevet avancerede, kan disse behandlinger gives sammen for en bedre mulighed for at dræbe kræft . Efter at være blevet behandlet for Hodgkins lymfom , bliver det nødvendigt at have regelmæssige opfølgning med din læge . Du kan være i remission i flere år og stadig har sygdommen vender tilbage .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------