Position: sygdoms > 5 >

forebygge kræft i bugspytkirtlen

   Kræft i bugspytkirtlen er en af de sjældnere kræft ( kun 2 procent af nye kræft diagnoser i USA er i bugspytkirtlen ) , men hvis din mor , far eller søskende har haft sygdommen , så vil din risiko for at udvikle det tripler . Mens der ikke er nogen bevist måder at forebygge kræft i bugspytkirtlen , der er nogle faktorer, der kan medvirke til at reducere din risiko

Kost


Kost er en vigtig del af Sund og rask , især når det kommer til afværge kræft . Ifølge en nyere undersøgelse på University of California San Fransisco , spise rå grøntsager dagligt kan klippe din risiko for kræft i bugspytkirtlen i halve. Undersøgelsen viser også, at spise mindst fem portioner visse grøntsager ( majs , gulerødder , yams , løg , bladgrøntsager ) dagligt også sænker din risiko , og disse er specielt gavnligt , hvis de indtages rå . En kost tung i kød kan øge chancerne for sygdommen , især hos mænd , så vælg slankere proteiner eller meatless ENTREES når det er muligt .

Motion


At være overvægtig øger din risiko for de ordregivende kræft i bugspytkirtlen , så ikke blot vil du have at spise sundt , men du ønsker at bo fysisk fit og opretholde en sund vægt , så godt. En fælles anbefaling for at bevare sundhed er 30 minutter med lys eller moderat motion dagligt ( rask gang , svømning , cykling ) . Hvis du ikke er i øjeblikket udøver , skyde 15 til 20 minutter ad gangen og gradvist arbejde dig op . At kontrollere, om du anses for overvægtige eller fede , beregne din body mass index ( se Resources ) . Hvis din BMI er 25 eller derover , du er overvægtig .

Andre faktorer


Rygning fordobler din risiko for kræft i bugspytkirtlen , så det er vigtigt at holde op helt . Hvis det ikke er muligt , i det mindste drastisk beskåret og benytter alle nødvendige midler til at arbejde hen imod at holde op . Rygere tegner sig for 25 procent af kræft i bugspytkirtlen patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------