Position: sygdoms > 5 >

forebyggelsestiltag af kræft

   Det synes som om kræft , er altid i nyhederne . Fra nye midler til forebyggelse af mulige kure i horisonten , er det en sygdom , der modtager en stor del af vores nations opmærksomhed . Om nogle af de forebyggende metoder er diskuteret ofte , det skader aldrig at foretage ændringer , der kan gøre en stor forskel . Det skal bemærkes følgende tips , mens anbefalet af American Cancer Society og Centers for Disease Control og Forebyggelse , ikke garantere dig beskyttelse mod kræft . De kan simpelthen sænke din risiko for at udvikle det .

Eliminer Tobak Brug


Alle typer af tobaksforbruget sted, man med høj risiko for at udvikle flere typer af kræft . Snus , en inhalerede form af skråtobak , er forbundet med kræft i spiserøret og munden . Skråtobak er forbundet med hals , mund , bugspytkirtel og kræft i spiserøret . Ryge cigaretter er forbundet med kræft i nyrerne , læber , lunger , svælg , blære og livmoderhals , for blot at nævne nogle få . Hvis du bruger nogen af disse produkter , er det i din bedste interesse at fjerne dem fra din livsstil . Der er en overflod af støttegrupper og medicin for at hjælpe dig . Hvis du ikke bruger disse produkter , er du stadig en øget risiko for at udvikle lungekræft , hvis du er udsat for en person, der ikke bruger dem .

Kig på din kost


ændre dine spisevaner , selv en lidt ved en tid , kan medvirke til at reducere din risiko for at udvikle kræft . For eksempel , kost højt i frugt og grøntsager har været forbundet med en reduceret risiko for udvikling af mave og tyktarm kræft. Spise fødevarer fra vegetabilske kilder , der er et højt fiberindhold, som fuldkorn og bønner kan også hjælpe . Reducere dit fedt indtag , især hvis det kommer fra et dyr kilde, som f. eks med højt fedtindhold kød , kan nedsætte din risiko for fedme , hvilket resulterer i en nedsat risiko for at udvikle kræft . Endelig , begrænse eller helt fjerne din alkoholforbrug . Det kan øge din risiko for at udvikle lever , nyre , bryst og hals kræft . Din Risikoen øges afhængigt af længden af tid, du har drukket på en regelmæssig basis , og hvor meget alkohol du indtager .

være klogt i Sun


Hudkræft er en af de mest forebyggelige kræftformer , men det fortsat et af de mest almindelige typer af kræft . Du behøver kun at tage visse forholdsregler , når i solen , og du kan næsten være i stand til at fjerne din risiko for at udvikle denne kræftform helt . Solens UV- stråler er stærkest mellem kl 10:00 og 4 pm Hvis du er udenfor i disse timer, prøve at sidde i skyggen . Hvis dette ikke er muligt , skal du sørge for du har dækket alle udsatte områder med lyse tøj , som ikke tiltrækker solens stråler . Hvis du ikke føler dig tryg at være helt omfattet, anvendes en solcreme med en SPF ( solbeskyttelsesfaktor ) på mindst 15 .

Få Vaccinerede

Nogle kræftformer er forbundet med visse virale infektioner , som kan forebygges med vaccinationer . En sådan infektion er Hepatitis B , hvilket øger din risiko for at udvikle leverkræft . I USA er den vaccination anbefales til alle babyer . Nogle voksne , såsom sundhedspersonale , der kan være med høj risiko for eksponering , bør også modtage tre-shot serien . The Human papillomavirus ( HPV ) , er en anden infektion , hvor der er en vaccination . HPV er en seksuelt overført sygdom , der kan forårsage livmoderhalskræft . Der er to typer af HPV , som kan forårsage kræft . En vaccine findes for dem begge. Men vaccination er kun for piger alderen 11 og 12 , og piger og kvinder i alderen 13 og 26 år, som ikke har modtaget hele vaccinationsprogrammet serien .

Go for check- ups

Nogle gange er den bedste forebyggelse er tidlig detektion . Dette gøres med regelmæssige check- ups og eksamener . Du kan også udføre selvstændige eksamener : Kvinder kan udføre bryst-selv eksamener at kontrollere for eventuelle klumper i eller i nærheden af brystet , mens mænd kan tjekke deres testikler for eventuelle usædvanlige klumper eller ændringer . Alle skal være på en konstant vagt for unormale ændringer i deres hud og ringe til din læge , hvis der findes nogen . Mænd bør have deres prostata kontrolleres regelmæssigt, mens kvinder bør gå i årlige eksamener for at have en cervikal eksamen udføres . Colonoscopies er en anden eksamen begge køn kan have udført på en ambulant basis .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------