Position: sygdoms > 5 >

hjem kræft forebyggelsestiltag

   En kræftdiagnose kan udløse en lang række følelser som frygt og nervøsitet . Nogle kræftformer har en genetisk link . Men i mange tilfælde er kræft vilkårlige og strejker tilfældigt . Men heldigvis er der måder at sænke dine chancer for at udvikle denne potentielt livstruende sygdom

Sund på kur


At være overvægtig og have usunde kostvaner kan føre til en bred vifte af helbredsproblemer-. nemlig hjertesygdomme , forhøjet blodtryk og diabetes . Derudover kan dine spisevaner påvirke din kræftrisiko . Overskydende fedt forbrug ikke kun resulterer i fedme , men også øger din risiko for at udvikle visse kræftformer som f. eks kolon , bryst -, prostata -og ovariecancer . Imidlertid, at reduktionen dit indtag af rødt kød , kalorier og fedt kan betydeligt lavere din risiko , og forbedre din samlede sundhedsudgifter . Udskift fede kød og stegt mad med magert kød og masser af frugt og grøntsager . Bortset fra at være sunde , frugt og grønt indeholder antioxidanter , som reparerer ødelagte celler og reducere risikoen for kræft og andre sygdomme .

Få Aktiv


Ifølge American Cancer Society , kan regelmæssig fysisk aktivitet gennem motion eller dyrker sport reducere risikoen for kræft . Regelmæssig motion består af mindst 30 minutters bevægelse tre til fem gange om ugen . Dette indebærer ikke nødvendigvis stor effekt træning såsom aerobe øvelser . Kom aktive kan omfatte rask gang , svømning , cykling eller deltage i sport. Vilje til at starte ( og holde sig til ) en workout rutine . Kontakt din læge , før du begynder en ny træning .

Sikkerhedsforanstaltninger


Kendskab til dine kræftrisiko og træffe de nødvendige forholdsregler er afgørende . Kræftrisikoen er større blandt personer med en arvelig kræft . Således er det vigtigt for alle med en familie historie til at beskytte sig selv og leve et sundt liv . For eksempel gøre det til en vane at anvende solcreme før at bruge tid udendørs for at reducere risikoen for hudkræft . Regelmæssigt at undersøge din hud kan hjælpe dig med at finde nye modermærker eller hud læsion , der kan pege på præcancerøse celler . Og hvis du ryger tobaksvarer , kan du overveje at sparke den vane at forhindre oral , hals og kræft i spiserøret .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------